Thursday, April 28, 2016

Cherating 2016

Terima Kasih Along Nilam, untuk tajaan sepenuhnya dr beliau untuk percutian keluarga yang paling diingati sepanjang zaman ini...

Ini ialah pertama kali dalam sejarah keluarga kami, pergi bercuti bersama-sama, cukup kami 3 beradik, mak abah, dan anak2..Cadangan ini dr Along Nilam yg nak belanja kami semua yee haa..dgr tu pun dah seronok, tp lokasi percutian ialah dr cadangan aku hahhahahahaa.
Asalnyer nak pergi Cameron Highlands..bagi aku CH tu tempat bercinta leh laa...kalau nak sama2 ramai2 family ni eloklaa lepak resort yang ada pool besar (itu wajib) semua pun suka mandi manda berendam..so ada Pool itu is a must laa! hehehhee..

Percutian 2 hari 1 malam ke The Legend Resort, Cherating, Pahang..paling best, seharian suntuk dalam pool, anak2 aku pun aku biarkan je dia mandi sampai biru2 kaki tangan sejuk, aku leh sewa basikal n kayuh jejalan ambik angin satu resort dan jejalan tepi pantai...Legend ni..jalan masuk dia kecik, Lobby dia x lawa, bilik pun bilik design lama..tp...Pool dan Pantai dia 5 star! Pool besar! ada yg dalam ok, aku masuk tetiba x cecah kaki..pantai dia BERSIH, sebab terjaga dan dijaga then ada port2 lepak tepi pantai untuk rilex laaa senang ceta memang bestlaa...disebabkan Cherating ni ialah Laut China Selatan, so..angin dia banyak..ombak dia besar...layan giler main ombak kat sini...xyah g Jauhlaa lepak je Cherating, bukan ada Legend Resort je, lain resort mewah pun ada gak..kalau kat Pantai Awam tu agak kotor sikit laa sebab x berjaga, tp Pantai2 yang bawah jagaan Resort..tip top OK!

Bilik yang kami dapat..pergh..Ground Floor..sebab abah aku hehhehe..kak long ku mintak sebab susah abah aku nak turun naik sebab payah nak jalan..bukak je pintu belakang bilik...wah2 jangan jeles ek..terus pool hahhahaha..cayalah Along..best giler x payah nak naik2 tangga, naik lif, anak2 aku nak kuar masuk tukar baju letak pelampung semua senang..ishhh bestlaa!

Terima Kasih sekali lagi Along...semoga murah rezeki n belanja kitaorg lagi tau ahak!