Friday, June 24, 2016

Nona, Kak Intan, Pojie , Uncle Lim - Berbuka Puasa Bersama rindduuuuuu!

Kak Intan..hahahhaha inilaa satu2 kakak, kawan, geng sempoi, geng sentap, geng kuat makan, geng gelak ketawa gumbira, geng loyar buruk, geng entah apa2, x sebaya tp serasi bersama..beza ngan aku 8 tahun tu! tp sempoi n happy! satu lagi hati kering ko jgn main2 ngan dia, hahhaah takuttt lariiikk...






Ok aku yg ajak berbuka berpuasa bersama ni sebabnyer lama giler tu x jumpa, dulu aku bujang2 alahai senangnyer nak lepak bersantai bersama, adik fir aku tu dulu mengikut je laa mana aku pergi, pastu dah kapel ngan pojie, ngan pojie2 ikut je laa mana aku pergi, dua2 aku kenalkan ngan kak intan bushhh! semua jadik haukk! 

Aku rindukan kak intan n aku rindukan adik angkat laa yelaa dia bukan adik betul aku tapi sebab dah rapat kan..aku anggap cam adik aku laaa...sejak aku kawin..dia bawak diri dia atas alasan..xnak kacau akak..tp memang betul, aku dah kawin bukan aku lupa kat dia, aku bz, dah peknen, dah beranak dah itu ini, anak sakit pening nak belajar berjalan jatuh semua..manalaa ada masa aku tuk org lain..kenelaa fokus kat family, tp sejak2 dia aktif smule ni, dia pandai nyanyi ok! adik aku pandai nyanyi..aku tgk dia nyanyi2 rindu laa nak jumpa dia then aku pun hello2 kat wasep termasuk kak intan tu! kak intan pun on off, on off byk tul masalah negara pompuan tu..tp satu yg aku belajar dr kakak aku tu..diam bukan bermaksud benci, diam bukan bermaksud tak suka, ko cube pikir nape aku diam..mungkin, bateri abis, mungkin xde kedit, entah hp jatuh longkang masuk air ke..maksudnyer kat sini x payahlaa nak sentap sangat kalau lama seseorang tu x hello..mungkin dia ada alasan dia sendiri kenapa..kita ni kene sentiasa berada di situasi yg selalu memahami org lain, bukan menghukum org lain..ubat segala kesakitan, kecik hati, bukan laa panadol..then ..give them some space n times..then pastu leh hello balik...kan..susah ke x kkan hahhaah terngiang2 aku suara kak intan tu..dia ialah inspirasi ku..seorang ibu tunggal membesarkan 2 anak..dan aku kenal dia masa aku keje di istana masa tu umur dia umur aku skrg ni haa..tanggung 2 anak lelaki yg kecik lagi, alahai..ketabahan dia yg buat aku kagum..paling best ilmu2 yang di ajar kat aku ialah..kalau akak dah x suke..goodbye laaa ada aku kesah! tinggalkan terus xde laa nak menangis2 merayu ok! cr lain hahhahaha..hebat tak hebat..disebabkan dia BODOHkan aku laa aku bukak mata..baru waras berpikir.."nona kau BODOH", bodoh menangis sebab ex bf aku yg jahat tinggalkan aku tu dan BODOH kalau aku x terima pojie jadi pakwe aku laa masa tu hahhaah ternyata..makian dia terhadap aku tu membuahkan hasil, 2 dah anak aku skrg..happy terus hidup ngan pojie hehehhehe..









so malam td berbuka puasala kami bersama2, ngan ketawa, ngan ceta dr chapter mana sampai ke laut..ngan anak2 kak intan dah bujang! bukan je bujang tp hensem giler giler giler ok! kulit gelap tinggi kurus wow! berdebar jantung aunty nona tgk Aidil malam td hahhahahahahhaha si Iqmal yg dulu halus je ...semontel2 nyer..kuat makan..comel je muke dia Ya Allah ini laa yang aku selalu menyakat ngan aboilah kayang mak nona tu laa tayang tu tetiba lembik je nak jatuh kihkihkih..dulu susah kan kak..huru hara, mana nak keje, mana anak2 lagi..sekrg senang dah, sampai wat bisnes perfume bukan sebab xde duit, aku bosan x tau apa nak wat, sebab anak2 dah besar, lelaki pulak faham2 laa, kalau anak pompuan tu lehlaa geng2 nak mekap ke, beli baju ke, dress ke, wat cookies sesama ke, pakai tudung lilit pusing2 ke..huhuhuhu xpelahh kak intan, inilaa yg Allah dah janjikan, di setiap kesusahkan pasti ada kesenangan selepasnya..Alhamdulillah, so Aidil malam td lepak kejap je, pastu dia kene g tuisyen, form 5 kan..Iqmal je yg tinggal tgk kitaorg nyer perangai yg sama seperti 6 tahun lepas hahhahaahahhaah

Suami aku..dah faham tak ngan perangai aku, aku jumpa kawan2 sorilaa bang, memang xleh controllah gelak ketawa gembira dibahan membahan bergambar sakan, itu wajib tau! hahahahh kak intan nak memalu depan pojie..hey! itu pojie ok! sama je xde de dia berubah selepas 6 tahun x jumpa laaaa hai! Adik fir..sama je, kurus dia, tp x tinggi, Aidil lagi tinggi dari dia hahahhaah dulu ko tunjal2 budak tu, budak2 tu tanya nama apa selamba je ko kata panggil Uncle Lim, dah laa sampai sekarang bebudak tu x tau apa nama ko, dok panggil ko Uncle Lim, melekat! tgh gian ngan Smule dia nyanyi sana sini siap tunjuk kat aku ada 4K folllowers . Suke ko laa dik..janji ko hepi walaupun ko agak gile glamer dan publisiti hahahhahaha lantak ko laaa...aku ingat adik aku je, kak intan pun sama, leh nyanyi lagu Janna Nick mungkin saja, aku g ubah lirik jadi mana mungkin, si iqmal yg tegur salah kihkihkihkih...sampai kul 11 malam lepak kedai tu..cik abg aku, aku dah bagi makanan sedap2, asam pedas set ngan lamb chop, siap order cappucino lagi ambik ko, xpe aku bayar sebab na happy hr ni abg sporting sudi bawak na jumpa kak intan, n adik fir, anak2 kak intan melepak sama2. Aktiviti lain bergambar dan bergambar, adik fir pakai iphone amboi berlagak laa kan, akak2 ni pakai hp cikai2 je..heheeheh ambik bebanyak gbr akak2 ko ni muke x tua ok!

So dah abis makan, minum, borak2 memang 10 hari 10 malam pun x abis ceta, iqmal pun esok sekolah, wpun dia kata xpe balik lambat, mama dia dah menyinga mata pandang dia hahahhahahahahaa...total semua makan semalam RM137, tong2, xpe aku n adik fir kuar lebih, banje kak intan sekali sekala, duit lebih bagi adik esok sekolah. I miss u kak intan, akak rindu adik firdaus akak, saya sayang kak intan, akak sayang adik..hope leh jumpa lagi..nak bawak farisha fahri pulak kenal2 kan heheh biarkan friendship ni berpanjangan dan berkekalan sampai bila2. mesti jumpa lagi tau In Shaa Allah..adik keje elok2, jgn playboy sangat.jumpa yg serasi, yg baik, yg agak2 match, cepat2 ajak kawin...ko nanti jadi bujang lapok taulaa hahahhahaah.. c u !!!! 


No comments:

Post a Comment