Monday, June 20, 2016

15 Ramadhan 2016

Alhamdulillah dah 15 Ramadhan hari ni..best puasa tahun ni, sebab banyak menghabiskan masa dirumah, mengemas, masak di rumah, suami dan anak2 pun kat rumah..kami sekeluarga banyak meluangkan masa bersama..Syukur..Alhamdulillah.. Di kesempatan ini nak ucapkan Selamat Hari Bapa buat semua abah, ayah, daddy, pengorbanan dan jasa2 mu terlalu besar..semoga Allah sentiasa merahmati insan2 yg bergelar Bapa ini kerana hidup mereka penuh dgn pengorbanan utk melihat isteri dan anak2 bahagia.. 








So sebelah malam nyer..ingat nak g cr baju anak2, tp suami kata minggu depan laa sebab dia cume nak jalan2 makan kat luar je ambik angin malam katanyer, then pas dia terawih..start enjin kete jalan..mana nak makan ek errmmmm soalan senang, tp jawapan dia susah..sebab nak singgah NSK beli barang-barang apa kata kite makan je mana2 restoran yang ada kat area2 dekat sini..





So jumpalaa restoran makanan ala-ala thai (my feveret) hehehe cam biasalaa makan laaa nasi dan lauk pauk, anak2 aku tu, nasi goreng cine telur dadar wajib ada kang bising mama nak telur nak telur..sedikit sup ayam kang x berkuah makan kering je, mama abah biar makan pedas2 sikit, xde pedas xsodap! mama org nismilan ni hahhaha x makan lado api mano buleh kihkihkih..Happylaa sebab xde terkejar ke mana2 so ambik our own sweet time nak cepat ke lambat sangat ke pun xpe..NSK tu x penah tutup pun..so xde rushing sgt setakat nak beli brg2 makanan kat sana..Wajah happy anak2 sebab dapat ikut mama dan abah..dapat peluk cium, kene marah semua..Terpancar wajah gembira..yang x best..semalam masa hantar balik kakak merengek nangis.."kakak nak dok mama" "kakak nak tido mama" bila abah dia dukung dia menjerit2 panggil mama mama mama..exceli aku dah lama keraskan hati tgk anak2 aku nie..tp malam td emosi sikitlaa tgk perangai dua beradik tu..si adik pulak cam tido2 ayam..tido tp x bape lena..aku pun temankan tido kejap baring kat tepi rasa2 dah lelap dah ni, aku pun bangun laa..ngam2 aku tutup je pintu 2 beradik tu bangun melalak2 aku nyorok belakang pintu dua2 cr mama..tgk2 mama belakang pintu, dua2 berlari peluk aku..aku pujuk balik..ajak tido...then slowly aku bangun..then suami aku bangun..memang dah lelap dah..kami pun balik umah..aku tau ramai yang kecam aku sebab apa aku buat ni menggangu perasaan anak2, menyusahkan org tua...tp kowang x tau apa yg kami lalui and xyahlaa terus nak menyalahkan segala tindak tanduk kami..aku trauma ngan pengasuh..bukan semua...duit yess duit pun jadi hal jugak..sebab kitaorg bukan senang..tp apa yg penting..keselamatan anak2 aku terjamin..ye aku susahkan org tua aku tp..aku rela anak2 aku menyanyangi uwan dan tok mereka lebih dari aku sebab kebanyakkan masa mengasuh itu lebih kepada mereka..aku sendiri menyanyangi uwan aku sebab uwan aku bela n jaga aku..kasih sayang seorang ibu agak kejam dan tidak berpenghujung sebab kami lebih memikirkan masa depan mereka, tetapi kasih sayang seorang nenek, jauh lebih dalam sebenarnya..sgt dalam..terima kasih mak terima kasih mak mertua..terima kasih adik2 ipar sebab sayang anak2 mama..x penah rasa rimas pun dengan mereka..mama terpaksa kuatkan hati tuk lalui semua ini sampai diaorg besar..ini ialah bahagian mama yg mama perlu tempuh..doakan mama..mama ada sini..doakan mama kuat hati..senyum selalu dan menghargai serta mensyukuri segala nikmat yg Allah beri..good nite sayang..Jumaat mama balik..




No comments:

Post a Comment