Wednesday, November 18, 2015

Perkahwinan Yusniza dan Faizal di Linggi, N9

Selamat Pengantin Baru , semoga kekal abadi bahgia ke anak cucu..semoga murah rezeki , Alhamdulillah bertemu jodohnya, berkat kesucian akhir terlaksana...

Alhamdulillah minggu lepas..dapat jumpa kawan2 lama STDUMA yang dirindui dan ada yang dah puluh tahun aku x jumpa..bertemu laa kami dia Majlis perkahwinan Yusniza Ali..dan berkahwin ngan member kamcing kitaorg gak..Faizal...nama tu xde org kenal..kalau dia sekolah STDUMA dia lebih dikenali sebagai Pendekar..sebab apa pendekar sebab dia cikgu silat!

Pasangan sejoli ini..merupakan Perkahwinan pertama buat Pendekar dan kedua buat Yus..setelah 2 tahun solo dan kini Jodoh ketemu...kawen laaa kan..senang sgt kalau dah bertemu jodoh tu..xyah lama2 sangat nak bercinta..masa sekolah yus ni pemalu dan pendiam org dia..pendekar pun pepoyo gak hahhahahaha kat sekolah kenal muka x tau nama..gitu laa..dah jodoh kan...kalau bukan kat sekolah jumpalaa kat tempat lain..Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik...dan pasti..perkahwinan yang serba sederhana dan meriah..makanan sedap..pelamin cantik baju songket kotemporari laa namnya hahahha songket tp moden..gitulaa senyuman yg ikhlas kegembiraan yang jelas..kebahagian yang mengiringi..cukup sempurna..

Doa aku untuk sahabat aku ni..semoga..dia sentiasa bahagia dan terus bahagia..Pendekar baik orgnyer..alhamdulilah..dah x payah nak balik kg sorang2 drive jauh bawak anak2 dah ada lelaki bergelar suami untuk jaga mereka..syukur..so jumpa kawan2 lama memang best...Emon atau Azuwa..ya Allah makcik ni..dia pindah sekolah terus lost contact..kewujudan FB menemukan kami..dok berbalas2 komen je..haaa hari ahad lepas..dapat peluk emon yg cam bantal empuk dan 3 anak..besar2 dah..aku ni dok kejar anak2 kecik lagi hahahhahaha..muke sama, manis dia cantik dia lesung pipit dia sama!  x makan tua ek ko nie..yg paling happy tp dalam hati nak nangis ialah bile nampak Rabbit sekeluarga datang..bukan rabbit yang aku peluk cium tapi anak dia si Sarah yang cantik putih cam mak dia..manisnya dia..aku memang rindu sahabat aku tu..dan yang pasti erni laa nak wat aku nangis..lama dia peluk sahabat petaseh tu..dan aku pun x tau apa yang dibisikkan..nampaklaa eye liner eny tu dan capuk sebab kesat2 air mata...rindu wey...alhamduillah di saat2 akhir..kami minta makcu wasepkan kat jemputan yang yus sendiri x tau cemana nak cari dia..Allah bukakan pintu hati dia tuk datang...sahabat kembalilaa..walau apapun masalah ko kami tetap bersamamu... suzi paling bz laaa..jap lagi semput..kawan aku sorang ni yang baik lagi lurus orgnya..suami pun baik..x banyak ragam suke tolong org..ramah..bertuah suzi..jumpa benai..semakin bambam ya tuhann..kuat makan ko ni kontrol sikit! suami benai pun sempoi..naik inspira yg laju nak lawan ngan alza aku mana leh kan tunggu aku tukar kete sepadan sikit audi ke bmw ke lehlaa lawan hahhahahahhahahahajom tgk gegambar agar leh jadi kenangan selamanya..




Friday, November 13, 2015

Syukur pada-Mu Ya Allah

Assalammualaikum...

Hahhaa hehehhe rindu nak membebel di blog sendiri..tp apakan daya..xde masalaa nak hadap blog nie..
sebenarnya satu kerugian bila x meluahkan rasa hati di blog sebab inilaa diariku ermmm xpelah...keje keje keje..aku dah dapat keje baru!!!! selama hari ni aku meroyan itu ini cam2 hallah dan kini..doa aku termakbul! Syukur pada Allah rezeki tuk anak2 dan keluarga..aku doakan kawan2 yg masih di office lama berjaya keluar dr lubuk tu! 

Untuk kawan..Nana..Ekin..Kak Sha, Jan, Rul.. Bib aku akan merindui kowang...tukar tempat keje je wey..persahabatan kite tetap kekal k! Miss u all! 

Kenangan selama 7 tahun di ACD-RPB tidak akan pernah sekali dilupakan..banyak aku belajar..walaupun pengakhirannya sangat memahitkan hati..melukakan jiwa tp..aku tetap berterima kasih sebab kerana di sini laa bermula segala-gala kenangan terindah..kerana payslip gaji yg x seberapa tulaa aku kumpul duit nak tunang..nak kawin..beli kete dan paling best layak beli rumah alhamdulillah..kite kene selalu ingat..gaji kecik atau besar sebenarnya yg lebih penting ialah keberkatan rezeki itu..Kat sini jugak aku jumpa kawan2 yang separuh giler laa..memang best yg sharing is caring..xde duit x payah risau..aku ada..xpayahlaa nak berkira setakat seringgit dua ngan aku..Tuan Haji Ahmad, En. Nizam, Vivian Chong dan Nona ialah ACD dan mereka dalam kenangan manis ku selamanya Vivian Chong ialah cikgu aku..cam2 aku belajar dr dia walaupun kekadang sikap dia annoying giler tp dialaa kenangan aku dan memori aku selamanya..dr GF di MPAII ke 8th Floor, dr 8th Floor ke SG..

Selamat Tinggal ACD, Selamat  Tinggal RPB..Selamat Tinggal Avillion..aku akan merinduimu selalu..Kenangan lepak2 di Avillion Port Dickson Water Chalet, Avillion Admiral Cove dan Avillion Legacy Melaka akan selamanya di hati ini..Tidak dinafikan..jenama Avillion memang ada kelasnya sendiri..Selamat Tinggal file-file isk isk isk..bertukar tanganlaa ke officer baru yang dtg gantikan aku..sila jelmakan diri untuk dokumen2 zaman dahulu kala yang aku berjaya cr dalam beberapa minit kerana kehebatan kod2 sistem yang telah dicipta oleh Tn Haji ABO! I love u ACD bye bye!