Monday, January 19, 2015

Sambil Menyelam Minum Air ke Durian Tunggal dan Avillion Legacy Melaka

Tanggal 17 Januari 2015... Happy Birthday to me..Alhamdulillah..berusia 33 tahun dah..Alhamdulillah..walaupun seakan x percaya hahahhaa..kene percaya gak..Semoga aku sentiasa di bawah perasaan dan paras sedar ngan apa yang berlaku di sekeliling aku ..lebih prihatin..bersikap bertanggungjawab dalam segala hal..dan paling penting akal pikiran yang bukan saja matang..malahan DEWASA..amin3x..

Pada tarikh itu juga...Tn Haji Ahmad Bashiruddin..Ex Boss ACD..menjemput kami sekeluarga ke Majlis Perkahwinan anak lelaki beliau di Durian Tunggal, Melaka..peluang tu..saje2 nak g umah Tn Haji sogan den ahak!.. Alhamdulillah..ingat lagi masa mula2 jadi secretary Hj..anak dia ni dok kat UK..bukan Ulu Klawang k..United Kingdom..study kat sana..bile pepagi cek email haji..mesti nampak email anak dia nie..bile aku nampak email anak dia cecepat aku remind Tn haji bagi dia cepat2 baca email anak dia, manalah tau kot2 ada urgent ke kan..dahlaa jauh..hahahha aku x baca k..walaupun diberikan kepercayaan untuk access email2 masih lagi tau batas2 mana satu leh baca dan xleh baca..kene pegang etika pekerjaan, amanah, jujur dan ikhlas k! Disebabkan ramai org..Tn Haji pun bz..Selamat Pengantin Baru kepada pasangan pengantin dan Tahniah juga kepada Tn Haji sebab dah bermenantu dah wey Tn Haji...tahun depan Insha Allah menimang cucu laa hehe..ada lagi 2 anak bujang beliau..hensem2 belaka nasib baik akak dah berpunya tau hahahhaa...so snap laa gbr haji ngan Nazari wat kenangan..ehem2 En. Nazari tu low profile sgt..Engineer besar tu ..tp semuanua jenis x sombong dan mesra belaka.. hehehe



Disebabkan besday girl laa konon..suami ku ckp..jom lepak2 melaka, pusing2 jalan2, bawak anak2, jumpa kak Gee sekeluarga..OMG! excited laaa..siap suruh aku pilih mana2 hotel laa ngak tido kan..ermmm xpayah bagitau laa tu..janji bagi green lite n duit dah laa hahahhaa..so aku book laa ALM = Avillion Legacy Melaka kat Jalan Hang Tuah , Melaka..tul2 dalam Bandar ambik ko..lagi pun sebab dah keje ngan Reliance kan..rugi rasanya kalau x tido kat AAC, APD & ALM..so skrg sampai dah hajat aku..tiga2 dah merasa dah , pas ni leh resign kalau nak hahahhahahah...pemilihan hotel bagi aku ialah..mesti ada pool..sebab aku sendiri suke swim dan berendam..dan kalau leh aku nak ajar anak2 aku, biar mereka pandai berenang dan x takut air..kalau nak melentur buluh kenelaa dr rebung nyer kan..so..nasib baik laa ALM ada pool then dah memenuhi kriteria aku..kecik besar no 2, janji ada hehehhe..Seronoklaa anak2 aku..aku pun tumpang menumpang happy..bile happy jantung akan dipam dan berdenyut ngan baik..ingat tau..nak jantung yang sihat..elakkan dr bersikap iri hati..dan dendam...selalu2laa gembira, janganlaa sikit2 hal nak diperbesar besarkan..rasa leh delete , delete je..kite kene selalu ingat..hidup sekali..Allah bagi kehidupan bukan untuk bersedih sepanjang hidup..tp bergembira dan bersyukur ngan nikmatnyer...so barulaa jantung kekal sihat selain makan makanan yang berkhasiat dan bersenam hahhahaa..siap bagi tips pulak aku yer.. Suami aku pun join sekali mandi manda..di Tingkat 6 siap nampak matahari terbena..OMG..hahhaa

Terima Kasih En. Suami..inilaa hadiah paling best untuk hari jadi tahun nie..xde kek pun xpe..kenangan xleh beli..kenangan dicipta untuk dijadikan kan memori selamanya..I love u!!