Thursday, October 10, 2013

Saat2 Manis bersama di Bandung lagi...hehehe

Assalammualaikum..

Bestnyer dapat bukak blog aku sendiri!!! Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh susahnyer nak menjengah ke sini ..alhamdulillah hari nie dapat gak hahahahhahaha...bile dlm tren, tgh tunggu suami dtg ambik (bukan kejap2 tau kekadang berejam hehe) so menjengah2 blog2 kekawan laa keje aku..happy baca ceta kekawan blog apa yg dia wat, apa yang dia suke, x suke, masak apa, makan apa, perkembangan anak2, sedikit sebanyak leh share2 the info n experience x gitu..

Last week..ke Bandung aku lagi..kali nie aku as tour leader cheeewahaa!!! bawak Mak Mertua aku , adik2 ipar, bakal biras dan juge suami tercinta yang xkan tinggal bile aku kemana2 laa kan! yang tinggal anak2, cian anak mama2, mama bukan sampai hati nak tinggalkan, tapi kecik lagi x sesuai, dah besar memang mama angkut laa xkkan tinggal ngan sesape dah.

Perancangan selama setahun, alhamdulillah diizinkan Allah perancangan kami, so fly laa ke Bandung kami semua.. mereka ber 4 merupakan kali pertama fly2 ke negara org, aku wat kali kedua ke bandung, rasa excited lagi tu hahahha..sebab x abis lagi jelajah bandung sebenarnya..huhuhu tahun lepas ke ciwidey..tahun nie ke tangkuban perahu aku..bukan tempat shopping yg aku gilekan, tp permandangan indah sesuatu tempat itu yg menjadi kesukaan aku, nak melihat sendiri dengan  mata kepala aku sendiri live! betapa unik n ajaibnya ciptaan Allah..Malaysia tidak ada gunung berapi, tp Indonesia..ada gunung berapi..Indonesia dikenali sebagai negara yg kepadatan penduduk yg tinggi, separuh or lebih lagi penduduk miskin, kaya saaaangat kaya, missskin sangat hina, itulaa Indonesia..tp negara ini dikenali sebagai negara yg unik dengan segalanya2, dr penduduknya, bahasanya, budayanya, makanannya..pakaiannya dan juga permandangan negara itu sendiri..wow! bestnyer hahhahahaa..

So dapat bawak Mak Mertua- bagi holiday n rest - inilaa hadiah dr Na mak untuk mak sebab mak penat dah jaga cucu2..semoga kenangan indah ini akan sentiasa mekar di hati mak selamanya..Mak..kenangan x leh dibeli mak, kenangan dicipta..hr nie na bawak mak jalan2 agak mak akan sentiasa ingat kenangan kita semua disini..hehehhehe


Sampai je di Bandung, siapa lagi kalau bukan Mas A'al yg tolong ambikkan kami di Bandara (Airport Bandung) sangat2 berterima kasih kat A'al nie sebab sanggup datang drive dr pekan baru yg mengambil masa 2hr 2 malam untuk sampai, terharunyer aku..A'al adalah saudara ku di Indonesia..so bantuan dia untuk bawak kami sekeluarga sangat2 diperlukan TQ A'al! 



X jauh sebenarnya Tangkuban Perahu nie..disebabkan jalan nak kesana lalu jalan2 biasa, nampak kg2 dan rumah..so itu laa yg menyebabkan raser jauh, lagi pun nak mendaki , bile time balik tup2 dah nak masuk bandar dah, rasa sekejap sangat hehehehe...So tercapai laa hajat aku nak tengok kawah gunung berapi tu ..terpegun seketika melihat keindahan ciptaan Illahi ...hanya mampu mengucapkan Subhanallah..atas keindahan yg dapat dilihat dengan mata kepala aku sendiri...jom nengok gbr2!













































Sesiapa yg berhajat nak dtg kesini...tolong jangan lupa bawak baju sejuk, jaket or pakai baju berlengan panjang tebal..si pija berani mati dtg pakai dress x bawak baju sejuk ambik ko, kesejukkan dia kat atas, nasib baik laa mama pakai jaket nah ambik jaket mama pakai ..lagipun mama pakai baju lengan panjang..

Kat sini jugak ada jual belerang gunung berapi tu, org yg jual tu ckp leh ubat gatal2, panau, dan lelain berkaitan ngan kulit, aku beli gak kat situ leh tahan mahal harganyer..pastu x lepas masa scan beg kat airport, memang xleh bawak balik so bagilaa kat a'al, sape2 berhajat, beli dan sapukan kat situ jugak hahahahhaha....ok selesai dah part 1 jalan2 ke tangkupan perahu, subang..jgn memain kat sini laaa kelahiran adik Tegar yang tengah2 glamour skrg nie, org dtg kg dia, dia datang Malaysia promosikan album hehehhehee..ada umur panjang lagi..sampai lagi k..seronok2..babai..