Thursday, October 18, 2012

My Sweet Day to Ciwidey, Bandung, Indonesia

Assalammualaikum...

Lama betul mama nona nie x mengupdate blog kan..Sejak ada Nur Farisha nie memang x menang tangan tul dibuatnyer..heheheh, konon nak on laptop, cucuk broadband, niat dah ada dah nak update blog tp x terbuat gak..haaaa ini dah terbuat dah...dah ada masa nak curik2 kan hehehehheeh...

Minggu lepas 09/10/12 sampai 12/10/12 selepas setahun plan, kumpul duit, beli flight tiket, call sedare kat bandung akhirnya segala yg dirancang alhamdulillah terlaksana..syukur sangat2, yelah aku laa ketua kontinjen, rancang itu ini, sedihlaa jugak kalau x menjadi kan, hajat hati nak jadi tour leader kat comp aku nie, tp suami aku x izinkan..yelah menjelajah negara org kan, takut bini dia kene kidnap org hahaha, so aku jadilaa tour leader tuk family trip aku sendiri...alhamdulilah..hehehhee, aku bawak suami tercinta, mak abah tersayang, dan 2 adik gile yg aku kasihi..perghhh memang enjoy...seronok aku berjalan kali nie sebab riuh rendah ngan gelak tawa semua kan...x kering gusi dibuatnyer..baby farisha aku atas nasihat kaklong aku , x payah bawak sebab bandung sesak, memang betul..biarlah dia main ngan tok dia kat puchong tu, senang hati aku, ader rezeki mesti aku bawak anak aku tu..insya Allah..

Bandung..memang the heaven of factory shopping laaa..ramai giler org malaysia yg jd giler bila sampai kat sini..Bandung nie besar ada 3 kategori tempat shopping terpulanglaa kat kite , kite nie dalam kategori mana...Ada tempat yg high class yang dikenali sebagai Jalan Dago Champelas, lebih kurang cam Bukit Bintang, Pavillion, KLCC, tempat shopping pertengahan pulak x lain x bukan kat Pasar Baru Trade Centre cam Jalan Tar dan yang ketiga Pasar Karat, or pasar tengah malam cam Uptown n Downtown kite kat sini..so terpulanglaa..so aku nyer kategori yg pertengahan laaa..duduk kat Pasar Baru pun..xnak balik dibuatnya, floor untuk fabric je mengalahkan Jakel laaa..lupakan laa jakel hahahhahaa...

Niat ke sana memang nak bawak mak abah jalan2..sambil2 tu, teringin gak nak tgk bandung, semua kata bandung best, salah satu destinasi popular air asia ..itulaa yang menguatkan aku nak kesana, dah jejak kaki, memang nak pergi lagi laa..x tahan nak shopping baju2 kain2..perghh hebat..ngan duit kita yg 3x ganda duit mereka..memang jadi org kaya kejap2 laa hahahaha..

jom layan sikit gbr2 aku sekeluarga semasa kat sana..kenangan indah selamanya, kekal abadi di sanubari heheh chewah...





























          Inilah permandangan di Puncak Bandung, Ciwidey, semoga aku akan kesini lagi bersama puteri kesayangan aku Nur Farisha..Insya Allah amin...