Wednesday, June 13, 2012

Farisha & KLCC

hihihi..hr nie cuaca kat luar cantik sangat, KLCC tu cam aku leh capai n pegang bawak masuk umah ...x caya?? tgk nie, Farisha pun leh capai KLCC dengan mudahnyer hihihi

Tgk tu, KLCC tepi pale Farisha je hihihihiih, nanti mama ambikkan bagi farisha main klcc nak, nanti dah besar, belajar pandai2 leh keje kat sana n dok sebelah pejabat Tun Mahathir ek hihihi.. Kite dah nak pindah dah sayang, pas nie kita dah x duduk sini lagi dah, umah kite pun dah rendah dah, pastu dah x mengadap KLCC lagi..dah xnampak KLCC lagi, pas nie kite akan nampak genting pulak haaaa..hihihiih, Farisha peluk n cium abah, abah nak g outstation, rindu kite kat abah kan ..ckp love u abah..muuah!

Ekin & Madi


Ye ye ekin dah 7 bulan nak masuk 8 bulan dah ,hari tu akak yg tinggalkan ko 2 bulan , pas raya nie akak akan keseorangan laaa isk isk isk...ko pulak cuti 2 bulan. Banyak2 sabar jadi ibu mengandung nie, tp pas dah dapat tgk baby..kepuasan dan kegembiraan tu x terkata tau..hihihi seronok sangat.. Madi pulak kene jadi Ayah yang baik n bertanggungjawab..kene keje keras lagi nak menyara anak dan isteri hihi..
Akak doakan ekin selamat melahirkan baby yang comel secara normal..akak doa sangat, kalau normal cepat baik..hihi, welcome to the club ekin, the hot mama club!! baby kite sebaya laa nanti hihih..Good Luck!

Sunday, June 10, 2012

Sahabat selamanya

Kami semua x sebaya, tetapi kami SERASI..itu laa yg dikatakan sahabat tidak mengenal usia, walaupun kami jauh ,keje pun lain2 tempat , tp keakraban kami disebabkan Yahoo messenger cam keje sebelah pintu je ek hihihi..last friday..setelah sekian lama, kami (nona, nana, nurul) terindu kat kak lin nie, adoi, dia keje kat UDA holding kat BB Plaza, dekat je sebenarnya tapi nak g sana punyalah susah, last2 hari tu, nekad dah, apa nak jadi pun jadi laa memang nak ke BB gak jumpa kak lin..ada lagi sowang kawan baru, ekin dah join the group hihi..welcome ekin!

 kak lin maintain kurus..aku kurus tak hahhaa..nurul pun dah berisi sikit, nana sama jelaa ikan bilis


inilah kawan2 aku kat opis...suke kawan ngan kowang..jom haukkk!

Bile dah jumpa kak lin sendiri mau ingat laa ek, menjerit2 kak lin3x...itu standardlaa tu hahhahaha, kak lin bawak g makan kat canteen UDA, siap belanja kami semua makan, terima kasih kak lin! bukan tu aje, kak lin siap wat lawatan ke workstation dia, pergghhh memang aku jeles!! bilelah aku leh dapat workstation camtu..yg privacy yg besar yg paling penting selesa tu! nak antar resume kat kak lin laa..mana tau kan ada rezeki, penat dah keje kat sini, ngan increment xde, bonus jauh sekali, harap je laa gaji bulan2 tu..tp aku tetap bersyukur sekurang2nya aku ada gak keje dr tanam anggur kan...dah lah opis tul2 kat tgh2 golden triangle tu ish3x seronoknya kalau nak bershopping kan..adoi tempat jatuh lagi dikenangkan..dulu keje istana 3 tahun..BB tu jela yg aku hadap..sampai naik bosan, now dah rindu balik hihihiih..

Sebenarnya x puas bercerita, tp sekurang2nya terlepas gak rindu ngan kak lin, pas nie nak plan baik punyer, nak bawak anak2 kitaorg pulak, nana,nana xpe leh bawah anak tekak hihih..

Hope leh jumpa lagi pas nie...aku suke kawan ngan kowang, leh ceta masalah n share masalah..hope kite akan berkawan sampai bile2! mmuah!


Wednesday, June 6, 2012

Happy Birthday Rabbit, Congratulation Makchu, Miss U Benai!

Hari nie 060612, Genaplah sahabat aku , Haslinda Ab. Kadir  a.k.a. rabbit hihii 30 tahun!!!! Happy birthday rabbit!  kite dah kenal hampir 19  tahun dah bit!! hehhe percaya tak yg ko dah 30 tahun! percaya laa dah 3 series dah kita, kepada Norradiah Baba a.k.a Makchu, tahniah100x...peknen 2nd baby!! ye ye , mesti seronok kan kan kan ...ko kan memang nak ramai anak kan, jgn lupa capai target 5 org anak yg ko hajatkan! Nurdainee a.k.a. Benai3x..akak rindu kat ko benai...lama x jumpa ko, memang lama, last jumpa ko , kite g genting tahun lepas kan, skrg nie dah bulan 6 dah, nak dekat setahun kite tak jumpa benai..dtg kl callah akak..xnak tgk Nur Farisha baby akak ke?

Dari kiri, Rabbit, Nona, Makcu & Dania dan Benai..

Tuesday, June 5, 2012

Selamat Pengantin Baru Faris & Tika

Ahad lepas 030612, aku berkesempatan menghadiri majlis perkahwinan anak buah aku, chewah anak buah, betullah, mak faris nie kakak sepupu aku , dan ini lah pertama kali aku n pojie bawak farisha outstation hahaha..nasib baik laa dia x meragam, alhamdulillah ,menangis bile lapar je..sampai gak aku, dapat lah jumpa saudara mara kat sana. Tahun lepas nadia kawin, tahun nie adik lelaki dia pulak . Nadia pun dah peknen 7 bulan dah..hihi tahniah2, 2 bulan lagi tu, x lama dah ..hihi..


Inilah majlis perkahwinan pertama yg dihadiri baby farisha..tahniah abg faris n isteri..

Pelamin yg cantik nie dr pakej andaman Fiza, anak pakcu aku.. aku suke tgk baju panten merah menyala tul, cantik!

Sampai je kat dewan tu, memang farisha dah kene kidnap kat pakngah ngan makngah melaka dia, memang nak sangat2 jumpa si kenit nie..hihi sebab hr tu g cameron, baby dalam perut lagi kan , haa skrg dah lahir peluk cium laa puas2 hihi

Jeles tul aku, sampai2 je peluk pojie, rindu sangat laaa hahahaha, sebenarnya yg beriya2 nak ke labis si pojie nie sebab nak jumpa abg sham..pojie ckp, suke ngan abg sham, dia sempoi, x sombong pas tu lawak..hihi

Susah nak jumpa sepupu aku fiza nie,  dah jumpa nie, berborak sakan laa kan ..hihi farisha2 tu laa makngah fiza..

dr kiri kak ana, nadia si mak buyung and the hot mama hahahah

Kamilah cucu2 atok medan..kami bertiga satu atok yer..dan farisha cicit medan hihi

haha abg ali n pojie cam kembar je kan..apsal lah nadia lelapkan mata tu, mana ada flash pun ..hihi


Farisha kiiutt miiut mama!

Banyak org ckp, hilang penat bile tgk anak senyum, hilang stress bile tgk anak kecik kite tergelak terbahak2 bile di agah2, hilang segala kekusutan bile tgk baby kite tepat ke dalam mata kite seolah2 mengerti dan memahami apa yg kite katakan..dan hari nie, aku nak mengatakan bahawa, itu bukan sekadar kata2 org sahaja, sememang nya hakikat sebenar..dan itulaa yg aku rasa, bile balik je keje, raser memang nak terbang terus ke Farisha, sebab dengan hanya senyuman manis dia mampu memadamkan semua kegelisahan di jiwa..terapi terbaik utk aku adalah dr senyuman anak aku sendiri , the power of smile kelebihan yg Allah bagi utk semua bayi yg dilahirkan ...







Nak ambik mood bekerja, kenelah tgk gbr2 nur farisha dulu. mama love u nur farisha! muuah!