Friday, December 30, 2011

Selamat Pengantin Baru Ameri dan Ain 24 Dec 2012 & Nasrul & Nita 25 Dec 2012


Baru ader time nak update blog aku nie, nak end year nie, contractor2 kat opis tu dok kejar payment diaorg merayu mintak release b4 chinese new year, aku tgk2 kalerndar, ye tak ye gak ..errmmm..tu yg bz dok wat payment jer...itupun kalau boss kata leh bayar, kalau x cukup doc aku pun xleh nak wat apa, kekadang contractor nie pandai wat bangunan besar2 bab2 claim hancur, sape yg susah, aku gak, pas tu dok call aku mintak cek diaorg cam aku pulak yg berhutang ngan dioarg...hello aku uruskan jer, so kalau raser2 nak cepat tlg jaga hati aku sikit, kang aku x layan baru kowang semua tau!

Sebenarnya aku nak update ceta aku minggu lepas, cuti 3 hari kan, makan nasi minyak je laaa..Wedding Ameri dan Ain di Jasin Melaka, Ameri merupakan kawan baik kepada suami aku dan merangkap wedding photographer aku gak, tu yg kene pergi tu, tp sebenarnya sabtu lepas aku ader 4 jemputan, konon nak pergi yg jauh dulu kat melaka, tp keadaan x mengizinkan, ngan tol plus highway KL-SBan, pergi balik pun jem, hujan pulak lebat..dapat ke ke Melaka je laa, lagi 3 Wedding tu kawan baik 3 bestari aku stduma pun aku x dapat nak pergi, Nisa & Fazli dan Awie ngan suami, serta nasrul & nita (Wed sebelah umah perempuan) x dapat kami dtg..huhuhu..tulah kite hanya merancang., Allah yg menentukan.nampaknya dapat ke ke wedd Ameri dan isteri jer...Selamat pengantin baru pada semua yg berkahwin pada hari tu.

Selamat Pengantin Baru Ameri dan Ain , semoga bahagia hingga ke akhir hayat, sentiasa cinta dan saling sayang menyanyangi diantara suami isteri, dikurniakan anak2 yg comel hendakNya..amin

Disebabkan x dapat nak pergi ke Wedd Nasrul & Nita untuk majlis sebelah Nita, keesokkannya, kami pergi ke Majlis Nasrul & Nita di majlis sebelah umah lelaki , di majlis umah nasrul ader 2 pasang pengantin, nasrul dan abang dia pengantin bersama, so makan nasi minyak kat sana, sedap lak tu sebab bukan catering tp masak sendiri..lain rasernyer..tp memang sedaplaaa..kenyang aku makan hihi..jom kite tgk gbr2 sekitar di majlis perkahwinan nasrul dan nita di ampang, selangor.

Aku bawak adik aku sowang nie , temankan aku sebab aku tau suami aku tu mesti nak lepak lama2 ngan kawan2 dia kat kenduri nie..xdelah aku boring sangat

Inilah 2 pasang pengantin baru itu..hihihi yg merah terang tu abg nasrul dan yg merah hati tu nasrul 

Bergambar dengan pengantin dulu sebelum balik, semoga kekal hingga ke akhir usia dan dimurahkan rezeki dan mendapat cahaya mata yg comel2 insya Allah..amin..

Friday, December 23, 2011

Yey weekend nie, sabtu ahad + isnin hahhaha

Ermmm..penat dah aku keje 5 hari seminggu...nak je FB kat Dato Najib Tun Razak, nak keje 4 hari seminggu pulak hahhaahaha..mesti dia kata aku x betul..tp kalau betul jadi pun apa salahnyer kan , mustahil2..ermm esok sabtu, x keje, nak rehat..aku skrg lebih mementing maser rehat, dulu asal weekend je, ade je idea aku nak g jejalan, sekarang dah xlarat..cume esok aku kenelaa menghadiri majlis2 kawin kawan2 sekolah stduma aku, dan kawan baik suami aku..selamat pengantin baru kepada semua...tahun lepas aku yang panten baru..tahun nie kowang pulak.. hari ahad pun ader 2 lagi kenduri kawin , dua2 kawan suami aku, 1 kat ampang nie belakang umah aku, 1 lagi nun kat melaka..x leh x pergi, yg kat ampang tu pengapit suami aku tahun lepas, yg kat melaka tu photographer kami laaa errrmm..bertemu jodoh dah..semoga berbahagia hendaknya hingga ke akhir usia..
 Selamat Hari Krismas untuk semua yg beragama kristian dan selamat bercuti untuk semua rakyat malaysia babai!!! Happy and enjoy your weekend!!

Monday, December 19, 2011

Tq my lovely hubby!

Semalam, aku drive g keje, sebenarnya aku dah takut nak drive g keje, pertama ngan perut dah kedepan, susah aku nak memusing2 stereng tu, kene pulak aku nie kaki pendek, bile drive kerusi tu mesti yg kedepan abis laaa..huhu, tp sebab suami aku dah ke jerantut satu malam..nak xnak kenelaa kan..aku pun dah naik malas nak hadap jem , sebab aku nie tul2 keje kat depan klcc nie, jalan yap kwan seng nie, kowang tau2 jelaaa...jalan nie menakutkan lebih2 lagi kalau time balik keje+hr ujan, banyak tul kete, mana datang pun aku tak tau laaa..tu yg aku suke kalau cik abg aku antar naik moto je, xsakit pale aku..so kene laa drive ek, just for 1 day only..petang dah balik umah..kepenatan, sampai aku nak g beli nasi pun x larat..aku naik umah dulu..mandi, solat semua..tup2 suami aku call, siap2 kang abg sampai, sayang turun ek, kite g makan..mesti lapar kan..cam tau2 je laki aku nie yg aku mesti x g beli makan kalau drive hihihi..

Kami pun pergi laa kat parkson kat setapak yg kat tepi simpang jalan nak masuk danau kota tu..seronok pulak aku g situ, tempat baru kan ..dia ckp ngan aku, na kene banyak jalan, bukan jalan laju, jalan perlahan2. nasib baik org pun x ramai sangat malam tadi, parking pun senang dapat..parking pun murah je RM1 kat parkson, cam x caya tp sebab weekdays kot, kalau weekend mintak ampun laaa..xkkan dapat laa nak parking RM1 ek..jalan2 dalam tu banyak gak kedai makan, tp mata aku(baby aku yg nak makan nie hihi) nampak kenny rogers..cam sedap jer..so kami makan laa kat sana, memang abis sepinggan aku makan, kalau tak selalunya separuh lagi makanan aku akan aku dermakan kat suami aku hahha, sekarang tidak lagi , aku mampu abiskan semuanya tau hahhaha..pastu dia tanya, kasut mane yg na suke hari tu..sowi abg x ingat tp abg x lupa na suke kasut tu, yg mane satu hr tu..aku pun terbeliak bijik mata..selama hr nie yg aku belek2 dia bukan wat nampak x nampak, memang dia nampak..aku pun wat2 jual mahal, xpelah..nanti na beli sendiri (chewah) org dah offer leh aku ckp camtu kan..hihihi..pastu aku tunjuklaa kat dia..dengan sepantas kilat dia ambik acu kat aku ngam muat2, dan dia ambik lagi satu kasut lain yg dia pilih sendiri katanyer hadiah anniversary..Ya Allah..dr aku nak satu dapat dua, tu laa Allah ckp jgn jadi isteri yg tamak dan suke meminta2..tgk dengan sendiri nya dia belikan tuk aku, na dah xleh pakai kasut tumit tinggi, nanti dah bersalin baru leh pakai balik..sebenarnya aku nak melompat2 happy..tp aku controllah..hihihi..aku susah nak ckp t.kasih kat suami aku, tp cara aku nak ckp terima kasih kat dia, aku akan peluk dia kuat2..tanda aku berterima kasih n appreciate apa yg dia bagi..aku bukan branded punya org..asalkan cantik di mata aku pun dah cukup baik dah..yelah bak kata org, kalau nak pakai pe2 pun, ukur baju kat bdn sendiri n ikut kemampuan..tu pasal aku nie jenis sempoi jer..janji sopan, x selekeh dan kemas..terima kasih bang..suke sangat..kasut, hdbag , perfume +coklat hihiih memang antara brg2 yg aku suke beli..tq tq tq..so..ape pulak aku kene bagi dia...tunggu gaji laa, xsemestinya hr nie anniversary, hr nie gak kene bagi kan hadiahnyer..agak2 apa yg best..nak bg dia ek..

Sunday, December 18, 2011

Selamat Ulang Tahun Pertama Perkahwinan Kami -NONA & FAUZI


Semalam 18 Dec 2011, genaplah setahun perkahwinan kami, dan kini aku mengandung 31 minggu..alhamdulillah ..Rezeki Allah semuanya, dr pertemuan yang x disangka, berkawan, pas tu lost contact kejap, pas tu bertemu semula, bercinta, bertunang, nikah dan hingga ke hari nie..segalanya telah disusun atur oleh yg Esa..dan aku sangat2 bertuah menjadi isterinya..xde sape dalam dunia nie yg sempurna, kelebihan dan kekurangan itu memang menjadi syarat untuk setiap org...memang betul kata org x kenal maka x cinta, lebih mengenali dia sebagai suami, lebih aku menyintainya..itulah yg mampu aku ungkapkan setahun perkahwinan kami, aku tau, banyak lagi onak duri dan dugaan dalam perkahwinan.. tp bak kata P. Ramlee, sedangkan lidah lagi tergigit apa pula suami isteri..buang yang keruh ambil yg jernih baru teguh peribadi..itulah rangkap lagu yg aku selalu ingat kalau aku merajuk ke, terasa hati ke..kenape perlu ambik yg keruh sedangkan kite ada pilihan untuk memilih yg jernih..sikap tolak ansur, saling memahami , sabar memang perlu2 ada...


5 bulan kami jadi panten baru..selama 5 bulan tu ..aku g honeymoon ke KK ngan dia, g jalan2 sana sini, g cameron, g AAC, APD, gie terengganu, melaka..kami pergi je mana nak pergi, sebab dah x perlu takut dah kalau tertido dalam kete ke, kene ketuk cermin kete ke, nak tido hotel ke, sebab dah sah, kalau tak dulu kalau g memane, sampai mase dah kene balik umah..dah 5 bulan kawin barulaaa aku terima rezeki dr Allah,  berita gembira bile cek pregnant test kat umah..Ya Allah maser tu punyerlaa heppi cam x pijak bumi dah aku raser hhahaha..itu pun pas 2 minggu aku lewat period..maser suami aku balik keje, aku terus peluk dia, dia pun heran..tp dia leh baca hati aku, dia kata nie mesti ade berita gembira nak bagitau abg kan..hihihi, pastu startlaaa aku alahan 3 bulan wooo..raser cam nak nangis..tp alhamdulillah pas 3 bulan tu , sihat aku..sampailaaa sekarang..




Restu keluarga sangat2 penting dalam perkahwinan, kebahagian dalam perkahwinan bukan lah terletak kepada cinta semata2 tp , restu keluarga yg paling utama, keluarga aku menerima pojie seadanya, begitu juga keluarga pojie menerima aku dalam keluarga mereka seadanya..mak mertua aku pun baik melayan aku ..alhamdulillah sgt..ader jugak perasaan takut kalau dapat mak mertua yg x baik sebab aku nie banyak tengok drama kan hahahha...Terima kasih kepada seluruh ahli keluarga kerana mendoakan kebahagiaan kami..

Adoi teringat2 setahun yang lepas jadi panten seronoknya..tp semua nie cume sekali je seumur hidup...

Nampak tak perut kiuut aku tu hiihihi..perut kiuutt tapi baby aktif nyer..sampai aku penat laaa, kalau dah asyik menendang2 je kat dalam tu..hihi, Apa yg aku harapkan dan doa aku setiap hari, semoga jodoh perkahwinan kami hingga ke akhir usia, sampai tua, panjangkan umur kami, kasih sayang kami, cinta kami, semoga kami berpeluang merasai kebahagiaan hidup dengan anak2 sampai ke cucu, cicit, piutt..i love u forever and ever..

Wednesday, December 14, 2011

Berakhirlaa Cinta Elysa- Gembira Selamanya...

Semalam ialah penamat bagi drama berhantu nie..geram pulak aku tgk aril semalam, ego tak kene tempat, tp nasib baik laa dia cepat sedar..kalau dah cinta ckplah cinta..ini tidak, bile isteri depan mater, marah2 cakap. egonya, bile isteri tu dah xde, sampai sanggup tgk gbr isteri dalam paper siap tido ngan paper2 tu sekali.. Apapun, secara keseluruhannya aku berpuas hati ngan ending ceta nie..adelah penamat, xdelah tergantung kan..walaupun kisah donggeng je cinta camnie.hihihihi tp aku sebenarnya x puas tgk fasha n johan berlakon..kalau boleh sambung episod tu lagi bagus..rupe2nyer, 13 episod jer..errmm..xdelaa panjang maner..hope pas nie adelah drama2 melayu yg kualiti camnie..baru lah sedap nak tgk ini tak, balik2, keluarga kaya vs keluarga miskin, halangan keluarga, pastu perebutan harta..ermmm biasa sangat..elysa or fasha sweet sangat semalam..dia balik jengok suami dia, kalau aku kat tempat elysa tu, ngan suami asyik nampak muka je nak melenting x tentu pasal takut aku nak balik, semalam dia balik gak..itu pun aril..eeee geramnyer aku..kononlaa nak jual mahal hahhahaa.. at last, aril balik gak ikut elysa balik umah, adik2 elysa memang dah leh terima aril, yg elysa memang syg2 sgt kat aril nie..so diaorg pun hidup bahagia, harta pulak banyak, wasiat ayah elysa membenarkan suami elysa utk menguruskan harta yg ditinggalkan dan membantu elysa dalam syarikat, mak elysa memang sesen pun xdapat laa, dah isteri curang, tp elysa mesti bagi laa sikit, takkan nak makan sowang2 tamaknyer hihihi emo pulak aku. rashid dah kene tangkap dah..padan muke jahat sangat, leh pulak masuk umah tu semua pun x sedar n menyorok kat bilik kat bawah tangga tu...errmmm..bila rashid dah kene tangkap depan mata, baru laaa mak si elysa ni nak berubah, kalau tak menyombong jer..hahhaa, pas nie drama apa lah yang mengantikan cinta elysa nie, xdelah aku kemaruk setiap selasa je xnak kemana2 sebab drama nie punya pasalla..huhuhu..tahniah pelakon2, tahniah pengarah dan tahniah penerbit..wat ceta berkualiti lagi tau...cau cin cau


Sunday, December 11, 2011

kurang sihat...

Alhamdulillah ..aku dah 30 minggu dah..ader bape minggu je lagi..xsabar nak tgk baby aku yg selalu tendang2, bergerak2 dalam perut aku nie..xdpat aku bayangkan lebih dr imaginasi kurniaan Allah nie, cemane laa dia leh main2 dalam perut aku yg xbape besar sangat nie..tp aktifnyer Ya Allah, aku pulak yg penat..kekadang aku layan jugak dia main2 bile dia tendang2, aku pun tekan2 perut aku kat tempat dia tendang tu, respon pulak tu, dia tendang2 balik..tp aku kalah laa.memang terasa penatnyer..
Now perut dah semakin padat, ketidakselesaan tu x yah ckp laa..tp aku cube cr keselesaan untuk diri aku, pe yg pasti aku memang x leh nak mengadap suami aku bile tido, takut dia tak sedar tertepuk perut aku , naya je..hihihi..sakit pinggang adalah masalah utama..adoi..memang sakit..kalau dah duduk lama tu..memang kene tarik aku baru leh bangun..semuanyer dah perlahan2 dah skrg, jln pun perlahan..nak bangun pun perlahan2. kalau ke bilik air paling takut, sebab licin kan..kene pakai selipar baru kesat sikit..
Solat pun dah duduk skrg nie..nak rukuk n bile dah sujud nak bangun balik tu yg susah sikit..suhu badan skrg x menentu, kekadang panas badan aku nie..kekadang suam2 kuku..tp letih tu x leh ckp laaa...memang kalau leh nak baring jer...tp xdelah aku ikutkan sangat..cume bile dah letih sangat2 tu..memang aku g baring kejap laa kat store opis dalam 10 minit.. memang aku kerap kencing, baru je kencing nak kencing lagi..memang byk kene sabar bile mengandung nie..
Semalam suami aku bawak aku jalan2, dia kata kite exercise sambil window shopping, kalau de pe2 yg perkenan kite beli..kebetulan ada outlet anakku kat situ, aku pun masuklah..aku beli laa barut baby dulu, yg lelain tu kite beli ujung bulan nie, yg suami aku pulak dah pegang troli baby, katil baby, tilam baby..nampak gaya abah lagi pandai dr mama laaa hihihi..seronok aku tgk suami aku tu..dia dah x sabar nak jadi abah dah..dia nak gelarkan diri dia abah..biarlah anak dia, dia berhak tentukan apa yg anak dia nak panggil dia..aku pulak mama..hihi mama abah..oklaa kan..secocok jugak..
Semoga Allah permudahkan segala yg baik untuk aku, suami dan baby aku nie...walau apa pun dugaan aku akan tempuh dengan sabar sepanjang tempoh 9 bulan nie..amin..

Tuesday, December 6, 2011

Hari Bertandang Pija ke rumah Edi

Alhamdulillah ..settle dah semua majlis adik ipar aku nie, dr majlis pernikahan, kenduri di rumah puchong dan minggu lepas 3 dec 2011 majlis bertandang ke rumah lelaki pulak ...ramai jugak dr pihak perempuan yeng menyertai rombongan bertandang nie. rumah edi nie kat kg nakhoda,bt. caves,  gombak, sape2 yg dok area gombak or selayang memang akan tau lah kg nakhoda nie..glamour tu nakhoda nie..majoriti melayu laa..so jom kite tgk gegambar panten di rumah bertandang, mereka mengenakan persalinan ungu cantik sangat jom!

Inilah pengantinnya..lawa sangat secocok, bagai pinang dibelah dua...alhamdulillah..alhamdulillah , alhamdulillah...

Maser kenduri kat umah puchong, mak abah aku x dapat nak dtg, so gantilaa balik maser umah bertandang, dr kiri abah aku, abah mertua, mak aku, mak mertua..hihihi perkahwinan yg direstui keluarga memang berkat..syukur sangat..

Aku yg bertanggunjawab bawak bunga telur utk diberikan kepada keluarga pengantin lelaki..abah pakai pasu kaca tu yg berat tu, mengah laa aku kejap.

Anak buah aku siti hajar pun join the rombongan, pas aku dah mengah bawak bunga telur nie, aku pas kat dia kasi dia pulak yg bawak hahahhaa..

Sampai2 pengantin bersanding dulu..pastu baru makan..pengapit kipas pengantin tu panas kang hihihih

Abah yg memulakan upacara menepung tawar pas tu diikuti ngan kami2 yg lain dr pihak perempuan

Aku pun x melepaskan peluang untuk merenjis2 pengantin nie, kat umah puchong sibuk sangat sampai x sempat langsung nak ke pelamin..

Kak yus dah start dah merah mater dia nak nangis..ish...kak yus nie..sensitive tul hati kakak aku sowang nie.

Mak aku pun aku suruh g merenjis panten tu..hiih tgk tu apa dia dapat telur dalam sangkar biru hihi

dua beradik yg happening kalau berborak n gelak..memang riuh laaa, suke aku ngan kakak2 aku nie..

Ok time to makan..pe lagi besar2 udang2 tu serbu!!!! hihiiihi

 Mak abah makan dah x toleh kiri kanan dah hahhahahaa

Kami semua dok meja bulat depan meja panten..pun best gak makanan dia..

 Panten memang tul2 lapar nie, edi menyuap ngan penuh gaya, yg pija pulak , senget2 mulut, lapar ek, ciannyer, makan2 hihiih

 Abah memang suke sangat dessert tu..pakcik sebelah tu leh puasa pulak dtg kenduri kawin, tgk jelaa ek pakcik...

Mak pun berselera makan nampaknyer, yg kak tari dok sibuk melayan shasha, apa yg dihendaknya kat shasha tu..

 geram nyer aku budak kecik nie, baiklaa sangat, dok sebelah aku, aku suapkan ajer nasi minyak kat mulut dia..hihiih

 Aku raser baby dalam perut aku skrg nie girl laaa...hihiihi

 yg baju oren tu anak kak tari..dah ok sikit nak gak laa dekat ngan aku sebab dah kenal kot ini maklong dia..
 
aja bukan main labuh lagi anting2 ko ek hihihii

 Fahmi, pija, shira dan baby comel dania...

 Kami dah kenyang , nak bergambar sakan laa pulak

 Mak abah aku dah kenyang rilex je dia tarik kerusi g ujung pintu nie hahhahaha

 memang aku dah x sabar nak dukung anak aku sendiri..

 Amboiiii bukan main hepi si fahmi ngan suhairi nie sedap kan tauhu bakar tu kan

 Apalah yg dibualkan mak abah aku tu

 Kesayangan kak yus nie..kak yus tahun depan jaga baby saya pulak leh tak hihihiih

 Amboi manisnyer panten nak potong kek panten..kek pun cantik..

 Bakal pengantin..heheheh, tapi x tau laa bile...tp memang nak tgk sangat ina jadi panten..

 Candid!!

 say cheese!!

 Dulu aku jadi panten banyak gbr2 pija wat tangan camtu, so bile dia jd panten aku buat camtu pulak kat dia hihihi

 cepat2 bergambar sakan, hr tu xde gbr pun..ina xpe dia pengapit banyak gbr hahhahaha

 suap2 jgn x suap...
 satu pose dr pija khas utk camera aku hahhaaha

 amboi ina, leh wat poskad gbr ko nie hihih

 kak tari, ina dan anak kak tari..

 Aku pun x melepaskan peluang bergambar ngan pija, sebagai kenang2an

 Kak yus ngan pija, nanti aku print gbr nie, bagi kak yus, mesti kak yus suka..

 Mereka sebaya tetapi pija ialah makngah kepada ina..

 10 tahun lagi shira pulak bakal naik pelamin...hihihihih sekolah dulu ek sayang..

susah tul nak ambik gbr mak dan anak nie..tp aku curik2 gak ambik gbr.

 Suami aku lewat sikit sampai, sebab dia keje, tp aku paksa gak dia dtg makan tghari..yela adik dia yg kawin kan, dia sebagai abang xde..cam x best jer..

 my trademark!!!!! gbr wajib hihiihihihi suke gbr2 yg happening camnie

 Alhamdulillah ader gak gbr mak ngan abah....

 Mak dan abah aku pun x melepaskan peluang bergambar bersama pengantin..

 Abah dan ayah kepada edi panten lelaki

 Aku siap simpankan ikan siakap tu tuk suami aku hahahhahaa

Selamat pengantin baru pija, selesai dah wedding ko, baru laa akak n abg pojie ko leh tarik nafas lega nie..hihihi selamat honeymoon ya!!