Wednesday, November 30, 2011

Selamat Pengantin Baru Pija & Edi

Alhamdulillah, pengantin nie selamat diijabkabulkan 5 Nov 2011 yg lepas, dan kenduri besar2an pada Sabtu lepas 26 Nov 2011, kenduri bertandang ke rumah lelaki pula, minggu depan 3 Dis 2011..Jauh di sudut hati..aku begitu terharu tgk adik ipar aku nie..macam2 dugaan, dihadapi ngan sabar dan tabah, memang dugaan bertunang nie mengusik jiwa raga, aku pun penah rasa tp bile Allah kata itu Jodoh kite makna nya..xde sape yg mampu mengubah keadaan dan hakikat tersebut melainkan Yang Esa..betul kata kakak sepupu pojie kak yus.."bukan kak yus xnak dekat2 ngan pija tp air mata kak yus terus jatuh sat lagi", aku faham apa yg dia raser sebab aku pun rasa apa yg dia rasa cuma aku masih terkawal, kak yus x leh kawal, dia raser dia nak nangis..xde sape leh berhentikan dia melainkan bagi tisu je kat dia.

Pilihan warna dan tema untuk perkahwinan dia, ala2 garden wedding laaa..cantik sangat..kreatif adik ipar aku nie..kaler pink memang cantik2 sangat..jom kite tgk gbr2 wedding dia yg ala2 Ayu Raudhah tu hihiih..

kami sekeluarga sibuk sangat, sampai x bergambar langsung ngan pengantin, tetamu yg dtg pun ramai..aku nasib baik sempat panggil pija nie..nak bergambar kenang2an..

Sedondon dah pija ngan abg dia pojie, ini pun aku panggil utk bergambar, kalau tak memang xdelaa..

Terima kasih kami ucapkan kepada panten yg sudi menaja baju kami suami isteri..hihi, dah laa kami pun terasa cam panten baru dah nie..hahhahhaah


Inilah pelamin utama, cantikkan..bunga2 telur buat sendiri tau, keluarga mertua aku nie kreatif sikit..

Inilah tempat makan beradap pengantin dan round table tuk panten sebelah lelaki..sweet sangat kan..

Terima kasih kepada 2 adik kesayangan aku, yg dtg bukan sekadar sebagai tetamu, tq sudi tlg2 buat apa2 yang patut..your turn will come darling..once the turn come..akak n abg pojie akan jadi tulang belakang tuk wedding ko berdua, i will keep my word..

adoi2 best nyer nak lalu kat carpet merah tu...hahahah

Disebabkan skrg musim rambutan, kami jamu tetamu2 yg dtg makan rambutan dari kebub belakang, jemput2 jgn malu2

Tq to along nilam dan abg ghani yg sudi dtg on behalf mak dan abah yg x dapat dtg sebab kat kg pun ader kenduri kawin..

Kitaorg yg x leh nampak camera, kat buaian pun leh berposing hihih

Time ni panten x sampai lagi, kami bergambar sakan dulu

Dapat gak snap satu gbr panten tgh makan dan panten pandang kamera tq tq tq

suami aku dah cam bapak dia dah..dan aku tgk abg ghani nampak muda dr pojie hahhahaha

Makcu my bestfren pun datang memeriahkan lagi majlis perkahwinan pija n edi tq tq tq

Sempat gak aku ambik gbr apis sekeluarga bergambar ngan panten

Mak ngan abah yg sibuk melayan dan menyambut tetamu yg dtg..mak abah pun nampak ceria ngan baju pink hiiihih

Suke tul aku tgk payung panten tu cantik..

Romantis nyer pengantin nie..hihiih berpegangan tangan berjalan ke pelamin..

Org kuat , kak normah, kak za, kak tari yg baju biru (peknen lady) dan zul muke tul2 kat tong air tu hihi

Anak buah aku yg paling aku sayang nie, nisa panggil dia najwa latiff hahahhahaa..dah kene laa tu

malam acara bukak hadiah panten..dan gbr dia atas ialah hadiah dr aku dan suami aku..puas pikir apa laaa nak bagi kat pija n suami..kata2 semangat yg aku lekat kan kat situ.."Love is the master key that open the gates of happiness"..bukan untuk pija sahaja..tp kata2 itu pun untuk kami berdua suami isteri..Tahniah pija dan edi, selamat melayari bahtera perkahwinan yg penuh suka duka , kemanisan dan kepahitan tapi itu semua akan menguatkan lagi kasih dan cinta dalam rumahtangga..Semoga dikurniakan anak yg comel2 hendaknya ..Amin..

Wednesday, November 23, 2011

Twilight -Breaking Dawn Part 1

Haaaa kenal tak 2 pelakon hebat nie..percintaan pontianak yg menjadi kegilaan remaja2, mula2 dulu aku xdelah tau menahu sangat pasal ceta nie, aku terjebak pun pasal anak2 buah aku..bukan main lagi..tp memang ceta ini sangat romantik..hahahahhahah

Hr nie...ceta ke 4..breaking dawn part 1, akan menerjah masuk panggung..pecah panggung laa dibuat nyer..semua pun memang menunggu2kan ceta nie..dan aku pun nak join anak2 buah aku masuk panggung tgk ceta nie..try nak beli online ticket sebab aku tau memang Q panjang laaa nak beli tiket wayang nie kan...jom3 g panggung tgk filem nie....layan ....hihihi

Monday, November 21, 2011

Tahniah! Tahniah! Tahniah! HARIMAU MUDA!!!

Banyak2 final bola yg aku tgk, semalam paling mendebarkan, jantung aku dup dap2 dup dap, suami aku lagilaa x senang duduk, kejap duduk, kejap baring, kejap2 dia bangun menjerit2, bile 5 minit pertama games indon dah score aku dah cam nak nangis dah..ngan penyokong indon yg gile kentang punyer ramai..aku dapat bayangkan cemane perasaan pemain2 yg kat tengah padang tu kan, lain rasernyer bermain bukan kat tempat sendiri..aku pun konon nak solat dulu laa...baru aku nak angkat takbir..laki aku menjerit x henggat, gol from malaysia..ko bayangkan aku yg dok flat tingkat 14 tu bergema bunyi jeritan gol, aku raser semua umah pun tgk bola..berlari aku ke laki aku "gol bang?" laki aku terus peluk aku , malaysia gol!!!...menari2 laa dia kat hall umah tu hihihhi..kalau dah minat bola..kat umah pun dia wat style cam kat stadium hihii..ok2 , sambung solat, pastu, aku asyik dgr menjerit2 pastu hampa..sampailaa aku terlelap sendiri kat atas katil..bile penalti malaysia menang jer..Ya Allah jgn ckplaaaa, semua kete, moto, start hon2 kuat, ngan jiran sebelah umah aku yg menjerit2, laki aku dtg terjah aku kat atas katil..memang terperanjat aku, dia leh ckp, sayang, kite menang, malaysia menang..aku pun tersentak terus bangung, ngan terkesat2 mata, menang camne, laki aku pulak ckp, penalti, ye ye..yes yes yes..aku pun tgklaa ulang tayang cemane msia leh menang kan..coach melaysia..memang antara yg paling gembira laaa..sangat2 aku tgk hihih...alhamdulillah..malaysia menang, aku turut berbangga ngan semangat diaorg, bukan mudah nak bermain dengan penyokong fanatik, pas tu ngan caci maki lagi..aku faham sangatlaa peel penyokong indon tu kan..semangat dan usaha..insya Allah kejayaan itu milik kite..memang adat permainan ade kalah dan menang, tp..penah kite pikir utk kalah?...terbukti sudah Harimau sudah baham itu garuda..auuuuuwwmmmm! Tahniah! Tahniah! Tahniah!

Wednesday, November 16, 2011

cinta elysa episod 10

Amboi romantiknyer Fasha ngan Johan nie...sesuai gak wpun Fasha 2 tahun lebih tua dr Johan...leh je kan, umur bukan ukuran dalam cinta hihihi..Selasa lepas..aku bergegas2 balik keje sebab xnak tinggal walau apapun drama box office nie hihihi..aku dah lambat dah sebab aku kene terus balik ke selayang umah kak ila, so tgk tv kat umah dia laa, ngam2 sampai umah kul 8.45pm..fuh..ader 15 minit lagi, sempat kalau aku nak mandi dulu...Ceta minggu lepas..ok sikit dr episod 9 yg slow sangat, episod 10 dah laju sikit hii ( sebenarnya aku suke lakonan watak elysa ngan aril je yg lelain tu xdelaa sangat hahhaa) elysa kene culik laa pulak, dah laaa aril balik bawak bunga ros sekuntum nak bagi elysa, tup2 elysa dah kene culik tp bukan kene culik nak wat x elok kat dia laa..dia hantar elysa balik umah..syg tul aril kat elysa..now dia dapat gak jd keje, gaji pertama dia rm30..besarnyer nilai duit tu dr duit keje haram yg selalu dia wat n dapat. tp tu laa..bukan senang nak hidup kalau xde duit skrg nie..duit memang bukan segalanya, tp segalanya2 memerlukan duit..sampai sekrg wpun dah sah jd suami isteri, elysa n aril x tido sama lagi..aril pun cam jual mahal je, dah sah pun xnak sentuh bini benggong tul..nampak gaya elysa dah merelakan je dah hahahhaa..aku pulak yg emo ek..apala kesudahan ceta nie..kalau tanya aku..aku nak elysa, aril n adik2 dapat semua harta2 bapak dia n aril tinggal kat umah ngan elysa sebagai suami isteri dan jaga adik2, mak dia yg curang tu, turn dia pulak utk tido kat tepi jalan camne anak2 dia penah rasa..aku benci isteri curang, tu pasal Allah suruh rejam je kalau isteri curang nie, memang x manis betul perbuatan dia kat mata masyarakat..best nyer jadi pelakon kan ..cam2 watak leh dilakonkan, tp kehidupan pelakon aka artis nie pun..xdelah semanis apa yg kite sangka kan , duit memang banyak duit, tp..bile xde duit nampak tul hina nya ko..camtu laa..ok cam biasa x sabar nak tunggu the next episode of Cinta Elysa..ceta setengah jam tp...tv 3 nak bagi laluan kat iklan sahaja setengah jam, dasat kan..huhu..tp xpelah..pe2 pun..kite tunggu minggu depan apa jadi pulak yg seterusnya..

i miss him..

miss him miss him miss him..that all i can say..hope dia elok2 je keje kat dalam hutan tu ...aku elakkan pikir yg bukan2 aku pikir yg baik2 jer..lagi pun  dia memang suke ngan keje dia, aku as wife kene support apa yg suami aku suke wat dalam pekerjaan dia, baru laa dia x stress keje..esok jumaat, sabtu, ahad n isnin..isnin malam dia dah balik umah..x sabar tunggu dia balik..

Sakit pinggang + Sakit Pale

ermmm.. semalam aku mc..x larat aku nak bangun, sakit pinggang, memang sakit laaa...n aku x tido semalam pun, aku just baring peluk bantal..aku teringatkan kata2 ekin, kalau kite susah nak tido maknanya setan kacau kite..sepanjang aku baring peluk bantal tu, aku ulang2 baca surah al -fatihah ngan ayat kursi..mane tau leka2 membaca aku ngan sendiri nya terlelap..tp x lelap gak, aku golek kiri kanan..tp baby aku nie, memang dia x tido, sepanjang malam bergerak, aktif pulak tu, terasa tendangan kuat kaki dia...hihihi..seronok pulak raser dia menendang dalam perut aku yg comel nie sampai aku penat n ngilu dibuatnya..bawah mater aku pun naik itam dah, yelah x tido + penat, nasib baik laa ada kakak angkat aku yg aku x anggap cam kakak angkat, dah cam kakak sendiri dah..aku tumpang tido umah dia..sepanjang suami aku outstation..dia laaa yg bawak aku g klinik..kat umah dia tu..tulaa kan..org lain yg xde kene mengena mengalahkan saudara sendiri....terima kasih kak ila..malam td..aku try tido awal, kul 10, nasib baik leh tido..cam2 ragam ibu mengandung nie..tp xpe..aku gembira seadanya aku..inilah kenangan terindah sepanjang hidupku bergelar ibu peknen kan..

UPSR USPR keputusan UPSR kuar hr nie!!!!

Hahahhaha gbr dia atas sarah kiri, along nilam tengah dan zam harirah kanan sekali.Siti Maisarah bersiap sedia laaa ko ek, nak g ambik result UPSR kul 10am hr nie..hihih, mintak2laa ko dapat 5A..kalau ko dapat 5A memang mama ko kembang bontot dan berbangga giles laaa, yg ketiga3 anak dara dia dapat 5A, satu pencapaian yg bukan senang nak wat tu hihi...dan kalau ko dapat 5A, memang ko lagi hebat dr kak long n kak ngah ko sebab ko bukan belajar sangat pun, sukan je lebih..kak long n kakngah memang berkepit ngan buku je laa..janji mak nona 1A= RM10 tetap mak nona akan tunaikan..cepat2 update mak nona k!! Ya Allah mintak2 dia dapat yg terbaik...amin amin amin...

Thursday, November 10, 2011

11.11.11

Sedarkah anda hr nie bape hb??? 11 November 2011 ( 11.11.11) Tarikh cantik kan, hr nie aku baca paper, ramai yg akan menamatkan zaman bujang mereka hr nie...selain dr tu ade jugak yg hari menyambut hr lahir pada hari nie..kepada mama2 yg bakal melahirkan anak pun , dah booking untuk melahirkan anak pada hari nie..pe2 pun yg kite rancangkan kan..Allah S.W.T yg menentukan segala2nya..kalau dipermudahkan tu makna Allah mengizinkan perancangan kite untuk berlaku seperti yg dirancang dan diharapkan, oleh itu kite kene bersyukur dengan Kehendak dan Keizinanya..pe2 pun aku nak ucapkan tahniah kepada semua yang bernikah dan kepada semua yg menyambut hr jadi hr nie..tahniah kepada mama2 yg melahirkan cahaya mata mereka pada hari nie juga , tarikh cantik ini pun jatuh pada hari jumaat

Hr nie..hujan di sebelah pagi..kalau hujan pepagi nie, maknanya, hujan rahmat kan ..alhamdulillah ..Aku pun g keje cam biasalaa, tp hr nie aku kene drive sendiri laa sebab suami aku ader keje luar sikit, kandungan baru 6 bulan lebih masib boleh memandu lagi, tp itu pun pakai tali pinggang keledar pun dah sangkut sikit kat perut..nak menunduk2 pun dah susah sekarang nie..

Oklah xde apa nak cerita lagi..malam nie apa ceta best ek..kalau tak dulu ade TC, last week ader Anugerah Skrin , malam nie x tau laa ade apa, umah xde astro kan, so dapat tgk TV1, TV2, TV3, NTV7, TV8 dan TV9 jer..tp not bad gak cam2 ceta ader..lagipun aku menyewa je tu yg malas nak ambik astro dulu, nanti nak pindah randah dah susah, selain tu jimat sikit aku x payah nak bayar bill astro tiap2 bulan. hihiih babai..

Apsal mood nak jejalan je nie

Aku nie mood nak jejalan jer, nasib baik bukan yg jejauh, nasib baik jalan nak balik kg aku jer hihiih, 3 minggu lepas suami aku dah bawak aku g Fraser Hill, cam nak ajak dia jalan2 merehatkan minda kat Colmar Tropical pulak..dulu aku penah pergi sini ngan dia, maser kami mula2 nak mengenali semula dalam erti kate lain nak memulakan bibit2 cinta laa..hihihi..Seronokkan g tempat2 cantik..hirup udara segar , sambil berjalan2 exercise, aku lagilaa kene selalu berjalan, insya Allah senang nak bersalin org ckp..

Tgk je pool nie..geram je cam nak turun je mandi..bestnyer kan..berenang pun merupakan salah satu aktiviti riadah yg menyihatkan jugak..leh menenangkan jiwa dan minda..adeh2...bestlaa pulak tgk pool nie..huuhu

Cantikkan x raser cam kat Msia pun, xdelah jauh sangat dr KL, leh pergi balik je, tol pun RM10 gie balik ..ermm kalau nak tido pun malam memang xde pe laaa kat sini..memang tempat berehat je laa..hihihi

Haa ini permandangan dr belakang tgk tu pool yg aku geram nak terjun tu ...huhuhu..nak ajak dia laaa pergi !!


Kat sini memang wajib bergambar laa ek, kalau tak rugilaaa...hihihi..lagipun memang ala2 perancis laa kan ...nak pergi sana entah bile laa hayat aku nak sampai..pergilaa je replika je kat bentong nie hihih...jom3x.

Tuesday, November 8, 2011

Majlis Pernikahan Pija & Edi

Alhamdulillah, Sabtu lepas, 5 Nov 2011, adik ipar aku = adik perempuan pojie dan satu2nyer adik perempuan dia selamat diijabkabulkan dengan 3x lafaz x silap aku laa..kalau salah jgn marah ek hihi..dinikahkan oleh bapa pija sendiri (pak mertua aku ) di Masjid UM. Majlis resepsi pengantin nie akan berlangsung pada 26/11 hujung bulan nie..so majlis pernikahan ini hanya dihadiri oleh kaum keluarga terdekat sahaja. Pija cool n steady..begitu juga mak mertua aku,  tp yg menangis bercucuran air mata sape lagi kalau bukan kak yus..dia ade kat belakang aku maser tu ..mak cool je, sebab aku tau isi hati ibu nie, wpun dia x menunjukkan dia menangis tp hati dia cukup sebak..tp kak yus hati dia sangat lembut..sukar untuk diri dia mengawal perasaan dia sendiri. Aku juga sebak melihat adik ipar aku tu, dengan pelbagai dugaan dan ujian, akhirnya segala dugaan dan rintangan berjaya diharungi dan dia kini bergelar isteri kepada suami yg bernama Edi.. Kalau dah jodoh, xkkan kemane2 , Insya Allah..nasib baik aku bawak kamera, aku pulak yg pegang kamera, banyak laaa gbr2 yg aku snap, aku xdelah sehebat photographer2 yg ader, gbr2 tu semua hanya untuk kenangan aku dan simpanan peribadi aku sahaja. Tahniah diucapkan kepada pengantin, doa akak dan abg pojie serta baby dalam perut ni nak tgk pija bahagia bersama suami tersayang..amin..

Ini adalah hantaran dr pihak perempuan kepada pihak lelaki..cantiikkan semua abah yg buat rasernyer..

Ini pulak hantaran dari pihak lelaki kepada pihak perempuan

Inilah mas kawin pija RM300 wow! bestnyer kahwin kat KL ...hihi

Org2 kuat dr pihak perempuan

Tetamu yg hadir dr kedua belah pihak keluarga pengantin 

Pengantin kelihatan tenang apabila to kadi berceramah sekejap mengenai perkahwinan , tanggungjawab suami dan isteri..bukan panten je dgr, aku pun tumpang dgr sebagai peringatan untuk aku sebagai isteri.

The Sweet Arab Princess...Pija..

Alhamdulillah ..Setelah sah dinikahkan , pemberian mas kawin dari suami buat isteri tercinta..

Kucupan kasih di dahi selepas sah bergelar suami isteri

Tgk kak yus tu dah sugul je dah dia..sayang tul dia ngan adik2 sepupu dia..dulu pojie nikah nangis, pija kawin nangis..kuatkan kasih sayang mereka..

Gelang Tangan sebagai hadiah dr suami untuk upacara membatalkan air sembahyang

 Tersengih2 pija..heppi laa tu hihii

Pengantin bergambar bersama keluarga sebelah lelaki

Tahniah , Selamat pengantin baru, jadi isteri yang baik ek..Edi,tlg jaga pija melebihi nyawamu sendiri..

Pandang makanan, lapar laa tu laki aku nie, padahal dia laa yg masak ngan kak yus pagi tadi

Tetamu yg hadir menjamu selera selepas majlis akad nikah

Seronoknyer diaorg makan..

Selera mak mertua si pija nie makan..lega agaknyer anak dia dah selesai nikah

I'm happy for you..semoga senyuman manis nie akan berkekalan sampai bile2

My Family

Mak & Abah dapat menantu lagi hihi 

Ucap tahniah kat makngah..hihi

Kak yus & Shira bersama pengantin baru

Gambar ini akan menjadi kenangan abadi selamanya..

Tak Melepaskan peluang bergambar bersama suami tercinta..tgk tu pakai baju kurung pun dah nampak dah perut kiuut aku tu hihi..anak mama & abah kan..Ok kite jumpa lagi 26/11 nie k..Majlis besar2an akan diadakan ..melaram abislaa maser tu..hihih