Friday, September 30, 2011

Kenanganku...

Hr nielaa baru aku dapat nak update blog aku nie haaa..kat opis memang xde timelaa, kat umah pun sama, dah sampai umah penat sudah..kekadang lepas isyak je aku dah tumbang kat atas katil..lelagi dah de baby nie dalam perut mama nie..separuh tenaga hilang sikit dah hihihii..Aku nie suke tgk gbr2 lama, teringat2 kenangan2 manis aku semasa usia remaja aku..yg paling tak tahan tengok, betapa kurusnya aku berbanding aku skrg nie..tp tulah umur memainkan peranan dalam penambahan berat aku nie haa hihihi..alhamdulillah, aku menjalani kehidupan remaja aku dengan penuh riang ria..kalau ingat2 balik, aku gunakan sebaik2 masa aku tu...Kepada remaja2 jgn sia2kan usia remaja anda..ikutlah peredaran masa sesuai ngan umur, dulu xkeje, xde duit  pun aku leh enjoy ngan kawan2..skrg dah kawen kawan2 x hilang cume dah sibuk dengan rumahtangga masing2, kalau jumpa pun xleh nak lama2 lagi dah..skrg nie aku nak mencari kenangan manis pulak dalam kehidupan rumahtangga aku, masa x boleh patah balik ,apa yg ade hari, masa hr nie, kite  kene gunakan dengan sebaik mungkin, insya allah kalau ada umur panjang..aku mampu tersenyum melihat diri aku sendiri di dalam gbr2 yg aku kumpulkan untuk dijadikan kenangan seumur hidup yg tidak ternilai dengan apa2 pun, leh laa anak2 cucu2 aku nanti tgk cemanelaaa aku nie dulu kan hihihihi.

GM Hotel Istana...apa daa nama dia hihihi lupa pulak!

Semua tu pakwe2 nepal aku! ahak! Anil, Suresh dan Tularaj..

Kak Nadhiah Aida, Bestfren aku kat Uitm Diploma- Degree

Aku n abg mazhar, opismate along nilam dan kami still contact ngan abg nie sampai skrg

Sayangnyer, kami dah x serapat dulu..pe2 pun i like this pic! Berdiri dr kiri, Along Yus (Kakak Sepupu aku), Kak Ila(Isteri abg fik), duduk dr kiri, along nilam aku ngan kak fiza(sepupu alg yus sebelah ayah dia) now dia mekap artis kat karangkraff

Yg mane anak2 dara, memang dah dara dah sekrg, yg bunga kantan sowang tu, memang bujang teruna x hengga laa skrg mesti hensem!

Aku dan apis di majlis perkahwinan abg sepupu aku, zamani, aku kawin dengan kawan baik apis nie nama dia pojie hihihihi..nak ambik gbr ngan pojie malu, ambik laa gbr ngan apis hahahhahaah

Percayala..ini laaa Along Nilam aku hahahhaahh skrg nie badan dah serupa tong dram dah.hahahhahahaa

nona dan genting memang xdapat dipisahkan..syok dok kat atas nie sejuk jer..

Sahabat aku...rabbit..maser nie kami umur 20 kot..

Aku dan anak2 kak ila, bercuti ke pulau langkawi pada Mac 2008

Along dah abis SPM dah..Ochin pun dah bujang dah ..hihihi

Banyak lagi gbr2 sebenarnya..nanti laa aku cr2 lagi wat kenangan2 part 2 pulak ek..

Nona & Ekin

Hampir 3 tahun aku dok opis xde member..bebalik kawan ngan vivian or nizam, kalau vivian lunch ngan member2 dia aku pun keseorangan laaa..ngan nizam langsung aku x penah g makan ngan dia, sebab nyer dia boss, x best makan2 ngan boss2 nie hahhaa..Akhirnya last July lepas, comp aku dah serap masuk comp si ekin nie, so kami sekarang bekerjasama untuk projek perumahan kat Johor pulak.So adelah kawan baru, ini laaa ekin, adiklaa pada aku..tp dia besar dr aku hahahaha..kejap je kami leh kamcing sebab sebangsa kot, pastu dia pun jenis open minded gak kan..so senanglaa xdelah banyak pantang larang sangat. Xdelah aku keseorangan lagi..dah adelah kawan, xdelah bosan..


Di open house rumah Qaseh Hafiza

Hari Ahad tengahri, aku dapat sms jemputan ke rumah terbuka sepupu aku nie..Ingat gak dia kat aku, kami dah x jumpa hampir 9 tahun, last jumpa dia maser dia kawin pastu x laa jumpa2. Ini adalah disebabkan ade sedikit perselisihan keluarga membuatkan pakcu aku nie menyepikan diri dan dibawanyer anak2 dia sekali menyepikan diri, jumpa piza balik dalam FB, kekadang FB nie bagus gak sebab menemukan balik banyak saudara mara aku yg lama x jumpa tu kan ..Sebab aku de jemputan, aku pun pergi laa..alhamdulillah jumpa pun rumah fiza dan kami pun bertemu laa semula setelah sekian lama..alhamdulillah..

Dr Kiri aishah, fiza dan nona, mereka ni semua 6 beradik, yg xde kat majlis tu abg sulung mereka apis dan pini. yg adik lagi 2 org tu ada, fizi dan ain.

Yg aishah pangku tu, baby no 3 fiza, baby boy, itulah makcu dan pakcu aku.

Dah alang2 wat open house, celebrate anniversary yg ke -8 tahun fiza, untung kawin awal, anak pun dah 3..

Anak perempuan fiza...cam anak cine muke dia 1st time jumpa nie..

Fizi anak pakcu yg no 5, skrg tingkatan 5, muke sebijik muke apis.

Inilah ain, skrg nie darjah 4 kot x silap...bukan main semangat lagi dia, kalau makan berselera sungguh.

Wednesday, September 21, 2011

9 bulan perkahwinan kami...

haaa...kejap2 je dah 9 bulan dah kahwin, sangat bahagia, alhamdulillah, segalanyer serba sederhana, tiada yg kurang, dan tidak pulak berlebih2an..Hasil cinta kami pun dah nak masuk 5 bulan dah usia nyer..Insya Allah bulan feb 2012 hahhaa xsenang duduk laa kami melayan permata hati sulung yg sangat2 dinantikan..Perkahwinan kami memang JODOH yg Allah dah aturkan, dan jodoh itu rahsia Allah..memang selama ni depan mata tapi x nampak, bile seru dan jodoh sampai..kami disatukan dan dinikahkan sebagai suami isteri oleh Abah aku sendiri..cinta x kenal usia, rupa, dan juga pangkat..apa2 pun aku bahagia hidup bersama nya bersama restu kedua belah keluarga kami..Allhamdulillah...


                        Berakhir sudah, pencarian cintaku..Jiwa ini tak lagi sepi, hati ini telah ada yang miliki...

Tiba diriku di penhujung mencari cinta, diri ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri...

            Aku akan menikahimu, aku akan
         menjagamu, ku kan slalu disisimu seumur 
     hidupmu..

Aku akan menyanyangimu, ku kan setia kepadamu, ku kan slalu disisimu seumur hidupmu..
                      

                       

Sunday, September 11, 2011

bznyer aku rayer nie

Ermmm...lama betul aku x update blog aku nie..sempat bukak FB je hihih..penat dah beraya, ngan open house lagi, alhamdulillah, dapat gak makan walaupun kene memilih2 sikitkan..dr dah baik sikit dr maser mula2 dulu laaa..hihihii..ooo aku kene letak gbr2 rayer nie..ok2, akan ku uploadkan di blogger ini yer..Insya Allah malam nie ader maser sikit..hihi..Haa jgn nak melantak sangat ek..ader gak yg dating ngan cik jam sehari suntuk pulak..c u