Sunday, July 24, 2011

letihnyer...nak baring jer..

Dah nak masuk 4 minggu aku camnie...emosi out sekali..semua bau pun busuk bagi aku...bdn nie letih jer, raser nak baring je sepanjang maser..tp kalau diikutkan memang x jadi kejelaa, duduk umah flat nie, dekat2, jiran sebelah menyebelah bile menumis ,yg paling aku takut sekali nak dgr dan bau tumisan tu cam menyucuk2 jantung aku...kipas  n air cond pun aku takut, sebab rasernyer cam meyucuk2 kat kulit aku..pening pale sampai leh nampak semua benda pun double.Selera makan pun mati...teremosi pulak tgk org yg berselera makan sedangkan aku tidak...kini baru aku sedar mengapa syurga itu di bawah telapak kaki ibu...sebab ini lah yg dilalui nyer..yg dirasainyer..apa yg aku doakan setiap hr bukan laa aku mengeluh malah aku bersyukur kerana merasai kesulitan ini yg penah dirasai oleh emak aku 29 tahun lepas...itu sebab kenapa seorang emak sangat sayang kat anak dia wpun kekadang anaknya degil , xmau dgr cakap dan kadang kala melukakan hati dia..segala yg pernah dilalui nya itu cukup indah. seorang suami hanya berat mate memandang tp berat raser yg memikul hanya seorang isteri yg bergelar ibu sahaja yg tau...Terima kasih emak kerana mengandungkan, melahirkan, membesarkan dan menyanyangi diri ini lebih dr nyawamu sendiri..memang tiada apa yg ternilai sebagai balasan, semoga Allah s.w.t akan sentiasa memberkati dirimu, menyanyangimu dan mengasihimu disetiap nafasmu yg terhembus sehingga ke syurga-Nya yg abadi amin...

Friday, July 22, 2011

Alhamdulillah..Cincin tunang yg tercicir jumpa kembali

Alhamdulillah 1000x...kalau ader rezeki tu, aderlaaa..punyerlah aku sedih ngan kehilangan cincin tunang aku , yelah kan, benda2 kecik cam niekan ader dia punyer kenangan kan..puas aku cr kat store opis aku, sebab maser tu aku tgh sibuk2 menyusun2 file ulang alik dr main opis ke store..cari2 x jumpa gak..aku pun pasrah laa sebab dah hilang kan nak wat cemane, sedih tu memang lah sedih...Akhirnya hr rabu lepas, boss aku yg jumpa cincin aku tu tul2x kat tepi pintu store file aku tu..selama hr nie aku ulang alik dr store tu, bukak pintu, tutup pintu tak ternampak pun, ale2 boss aku pulak yg nampak, kebetulan aku pun ade cerita yg cincin aku hilang dalam opis nie tapi x jumpa2 sampai sekarang..bile boss aku jumpa cincin nie, automatiklah si ekin ckp aku yg punya sebab aku ckp aku ade ilang cincin..Aku sayang cincin tu sebab itulah pemberian suami aku maser nak tunang dulu laaa, dia beli atas usaha titik peluh dia penat bekerja..bukan harga yg jadi ukuran sekarang tp keikhlasan dia melamar aku ngan cincin itu dan cinta sejati yang ada membuatkan cincin ini hilang dan jumpa semula. Alhamdulillah..ader rezeki, tetap ada!! amin..

Wednesday, July 20, 2011

Lamanyer xde new post kat blog aku nie!!

Assalammualaikum...last ceta aku maser g APD 2 july lepas..pas tu aku menyepikan diri 1000 bahasa, bukanlah menyepikan diri, sejak 2 menjak nie, chewah, tahap kesihatan aku agak tidak baik, mood pun x bape nak ada, nak on laptop pun, bile tul2 ade mood baru nak on...ermmm..apalah kabar kawan2 blog, tgk banyak gile ceta kowang ek huhuuh..nantilah aku cr ceta yg best2 untuk diuploadkan dalam blog aku nie. Lagi seminggu lebih je lagi kite leh makan2 pastu kite dah mula berpuasakan ? kejap je dr tahun ke tahun..yg best tahun nie pertama kalinnyer dalam hidup aku beraya berstatus isteri bersama suami tercinta, yg agak sedih, inilah pertama kali jugak aku x beraya di rumah aku sendiri, setelah 28 tahun aku xpenah lagi x beraya ngan mak aku, tp rayer tahun nie, emak aku bukan lah muke pertama yg dapat aku lihat di pagi raya...ooo sedihnyer...pastu uwan aku pun dah xde lagi..tahun lepaslaa raya terakhirnya bersama aku, dia telah pergi menyambut panggilan Ilahi Dec lepas...mesti aku akan terpandang2 dan ternampak tempat dia selalu duduk dan baring di kampung..apa2 pun dalam hidup nie, takdir yg perlu kite terima, setiap pertemuan pasti ade perpisahan, setiap permulaan, pasti akan ada penghabisan dan setiap yang hidup pasti akan merasai mati..itulah hakikatnyer..walau cemane sedih pun..itulah kenyataan hidup yg perlu kite tempuh..wpun ianya agak pahit..hati yg tabah sahaja mampu melalui nya...semoga aku di kalangan salah seorang dr hati2 yg cekal dan tabah menghadapi kenyataan ini...Insya Allah ....

Oklah if aku ade lagi gbr2 best nak share ngan kowang, aku akan upload kat blog nie ek, wat masa ni xde lagi yang best ...doakan penyakit yg aku lalui ini akan berakhir...dah rindu ngan selera makan yg dulu dr skrg...semoga Allah menyembuhkan segala penyakit dan kesakitan yg aku lalui..amin..

Thursday, July 7, 2011

Avillion Port Dickson

Minggu lepas 2 July, lepak2 dan menenangkan fikiran di APD, N9, terima kasih kepada kakak yg telah menaja  percutian singkat ini sebagai hadiah perkahwinan kami..alhamdulillah , dah 6 bulan kawin masih ade lagi hadiah kawin, wpun 2 hr 1 malam je pun dah cukup2 bermakna, saje2 nak pergi pun pikir banyak kali sebab mahal sangat APD nie, satu hr punya rate water chalet je pun dah sebulan harga umah sewa..Alhamdulilah, dapat gak merasa..dan sememang nya cantik sangat APD nie...resort dalam taman, ala2 suasana di bali laaa..cume yg x bestnyer, air pantai PD yg x bape cantik keruh...kalau lah secantik air seperti di pulau mabul, sabah..hahaha..lagilah x mampu nak jejak kaki kat sini agaknyer!! hihihi

Gambar pukul 8am maser ni...pepagi bangun g jejalan n bekpes...

Pool yg besar, best mandi tapi utk dewasa aje, kekanak ader pool lain 

En. Fauzi di depan pintu bilik

Bercita2 utk beli tilam mahal ni kat umah baru tido lena hahha

Burung merak yg jinak bebas berjalan dalam resort ni..bernasib baik nampak yg tengah mengembangkan bulu cantik si merak ni.

Bersantai sambil menikmati angin laut selat melaka

Kami dah lapar order pizza dan makan, pizza sedap kalah pizza hut mahupun domino hahah

Bergambar sekali lagi di balkoni bilik nie..semua ambik gbr sendiri, dah pergi berdua je hih

Pantai kedua APD, di kiri kanan resort nie ader pantai utk mandi manda..

sebab dah pergi pantai td, kaki dah berpasir..basuh kaki pakai air tempayan nie

suasana di dalam, menang menenangkan...

Kenangan manis buat kami berdua..Ader rezeki, insya Allah kite leh datang lagi..