Thursday, June 30, 2011

Nona yg demam...

Lama dah nona x demam...jarang2 demam sekali demam, ambik ko nak turun katil pun x mampu...nasib baik suami aku x kejut aku pagi2 nie cam dia kejut aku selalu, dia pegang badan aku pun dia tau kot aku xkkan larat bangun...aku selalu doakan agar suami aku dilimpah kan rezeki melimpah ruah..biar aku leh antar surat resign cepat...kekadang penyakit nie semua dtg sebab tekanan keje, kat umah xde pe2, bile tang kat opis tu mulalaaa cam2 hal..kalau bab2 urgent tu sampai x pijak bumi kalau nak cepat...bukan nak merungut dan x bersyukur ngan apa yg ader..tetapi inilah dugaan nama nyer...maner ader kehidupan yg xde pancaroba..bukan senang nak senang ...xpelah hr nie aku dok umah jer, jap lagi aku g klinik ....tidolah nona...rehat ...jgn pikir apa2 pun ....

Friday, June 24, 2011

Kisah Dongeng...Stacy

Aku raser ini lagu baru dia, dan aku raser inilah lagu jiwang karat dr stacy yg selama nie lagu2 dia semua yg aku dgr buat aku nak menari2 je kejenyer hihihi..tp bile aku dgr n menghayati tul2 lagu dan lirik indah kisah dongeng ini edry memang hebat..jiwang rupanya ko nie kan ingatkan rentak rap je yg ko pandai hihi tahniah pada edry..baru aku sedar..ini lah hati seorang wanita kepada seseorang yg dia cinta ..iaitu suamilaa..aku pun x tau nape aku jiwang karat pas dgr lagu nie..tp inilah sebenarnya..bukan wang ringgit , kemewahan yg aku kejarkan tp cinta dan kasih tulusmu yg aku raihkan...wow! itulah yg sebenarnya..tq stacy ngan suara yg sedap ngan penghayatan yg mendalam membuatkan aku xterdiam dgr lagu nyanyian dia kali nie..jom kite tgk lirik lagu nie..

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias

Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya

Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya

Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja...

Belum pernah ku merasakan

Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan

Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya

Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya

Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Lirik/Lagu: Edry Abdul Halim


Selamat Hr Abah

Lama aku x jengok2 blog aku nie..Sejak 2 menjak nie banyak keje kat opis, so balik umah dah penat nak bukak laptop pun x lalu dah..huhuh tp walaupun lambat , tetap nak ucapkan selamat hr abah, kat abah aku 
Haji Abdul Karim bin Talib. Umur abah dah 73 tahun dah, Allamdulillah, masih sihat dan kuat dan bole mesin rumput lagi..Aku jenis anak yg x pandai nak pamerkan betapa aku sayang kat dia..Aku x penah pun ckp depan2, na sayang abah tp hati aku memang sangat sayang kat dia dan aku sebagai anak pun dapat raser dia memang sayang kat aku wpun abah aku pun x penah ckp depan2 aku yg dia sayang aku. Kasih abah aku nie terhadap anak2 dia adalah dengan perbuatan dia, bukan dgn kata2, kami semua takut ngan dia sebab dia garang..tp segarang2 dia x penah dia pukul aku pun.. Aku tgk gbr2 lama, maser aku kecik2 abah selalu dukung aku..aku demam dia sanggup dukung wpun aku dah tertido kat bahu dia, mungkin sebab abah nie ahli bina badan, setakat dukung aku yg halus cam lidi maser tu cam dukung baldi je kot....


Sebagai abah dia xpenah lupa tanggungjawab dia bagi duit kat aku, aku dikira bertuah sebab ada abah yg memang ambik berat pasal aku, sebab dia jugak aku pandai memandu hr nie, mane aku x pergi sebab lesen kete tu dia yg bagi..dia paksa aku ambik lesen kete seawal usia aku 17 tahun..dia ajar aku jd berani dan jgn takut, tapi inilah sebab dia kenapa dia bagi aku kemahiran memandu ini, agar aku x menyusahkan sesiapa, aku leh  wat semua benda sendiri..boleh beli kereta idaman aku sendiri kalau mampu dan yg paling penting, aku boleh memandu abah bile dia dah tua dan dah x boleh memandu lagi..bukan aku ajer dipaksa ambik lesen kereta, along dan abg aku pun 17 tahun dah ader lesen kete..

Terima kasih abah..Jasamu x mungkin terbalas..keikhlasan dan kesabaran abah mendidik dan membesarkan kami adik beradik .T.kasih sebab mengajar kami apa itu erti hidup berdikari dan tidak terlalu bermewah2 kan kami..Semoga panjang umur dan sentiasa dirahmati serta diberkati Allah..I love my abah.



Thursday, June 16, 2011

Setengah Tahun perkahwinan Kami=6 bulan laaaa!!!

Alhamdulillah..pejam celik, pejam celik, esok 18 June 2011, aku dah bergelar suami isteri bersama pojie, dah 6 bulan..dalam maser 6 bulan nie..keje kami berjalan sakan jer..entahlaaa cam nak melepaskan dendam, maser aku bujang aku asyik keje keje keje, pastu bile nak prepare kawin, lagilaaa keje keje keje, xde duit nak wat majlis kawin cemane kan ..Aku bersyukur jugak dapat suami yg kaki berjalan, rata gak aku cuci2 mater..alhamdulilah..Allah belum lagi nak bagi kami rezeki anak, tp Allah bagi aku rezeki lain pulak..aku pun xdelah bersedih sebab aku percaya rezeki untuk aku akan ada, kene banyak berdoa dan meminta dan berusaha..berita baik pulak..hahah Insya Allah kunci rumah baru kami akan dapat selepas raya tahun nie..OOO berita sangat baik utk kami berdua..alhamdulillah, alhamdulillah alhamdulillah..Kerana dengan IzinMu, Rezekimu dan Limpah Kurniamu..apa yg kami hajatkan termakbul..Syukur padaMu..

Bile tgk2 gambar kawin aku, aku raser majlis kawin aku cam semalam jer..Tp hakikatnyer ini semua dah berlalu 6 bulan yg lepas..terima kasih kepada photographer yg betul skill dan creative maser ambik gbr..sangat memberikan impak kepada aku yg melihat nyer..ternyata kebahagian berkahwin dengan org kite cinta tergambar di dalam gambar..Kdg2 aku x percaya aku nie berkahwin dengan pojie..tp itulah jodoh itu milik Allah Taala..Dia yg mengatur dan menentukan segala2nya..ternyata, pilihan dariNya, sememangNya tepat..kami bahagia bersama selepas sah disatukan..

Abg selalu tanya na, bape banyak, bape dalam, bape tinggi cinta na pada abang kan..tp na x penah jawabkan..sebab xde jawapan untuk soalan tu, bape banyak, x terhingga banyaknyer, bape dalam, xtau bape dalam sebab terlalu dalam, bape tinggi..x tercapai tinggi tu...kasih na dan cinta na tiada penghujungnyer..itu ajer...I love u...

Sweet Memory Genting Highlands 2011!!!!

Pada asalnyer perancangan ini, ramai yg akan join, tp disebab kan oleh sebab2 tertentu, banyaklah y menarik diri di saat2 akhir kan..so yg tinggal yg ade dalam gbr je la, yg xde dalam gambar maknanyer dia xdapat menhadirkan dirilah nama dia...Perancangan sebulan sebelum pergi, aku adalah org yg bertanggungjawab laaa nak plan dr, tarikh sampailah ke penginapan..alhamdulillah, wpun ramai yg xdapat join, tp yg mane dapat join tu tetap heppi, aku ingat x ramai x hauuk...rupe2nyer lagi hauuk..aku nak ucapkan berbanyak2 terima kasih utk semua yg join, suami korang semua memang best n sporting memang leh kamcing n leh jadi geng laaa!! xde kekok langsung pun kowang berkawan wpun tanpa kitaorg kan!! syabas!

Inilah pasangan yg menghadirkan diri...couple dr kiri berdiri, RABBIT & YUS anak perempuan yg cute, Kaisara, ug baju belang sama tu, kemain excited lagi ko ek, BENAI & CD, ADIK MURNIE & AMAR & anak perempuan dia Putri Imierza Ashrani dan yg dua yg kiiut sgt2 pas kawin nie 
NONA & FAUZI

 Benai, murnie, nona & rabbit, Benai & murnie sebaya, lahir tahun 1984, aku n rabbit sebaya kami lahir pada tahun 1982..dan persahabatan kami hingga ke hari ini..Satu sekolah, satu hostel dan satu team bola baling hingga ke kebangsaan, kecuali adik murnie, dia lebih pada pasukan beruniform pengakap.

Dr kiri suami rabbit, suami nona, suami benai dan suami murnie hihhi umur mereka pun dekat je, yus 30, pojie n cd 28 dan amar 29.

Sahabat selamanyer....beza tul kite bit dulu kurus je, sekarang nie tembam membam, aku sejak kawin menjadi2 tu badan aku naik...bahagia kawin ngan pojie kot hihihi, tgk tu lengan kami sama besar..bekas pemain bola baling nama nyer nie hhihi, benai pun lebih kurang lengan aku gak hahahhaa


Yg kat belakang tu anak murnie, yusri dukung kejap, nak ambik berkat utk 2nd baby kot hahhaha, yg depan yg kiiutt cam anak jepun nie, nielaa anak si rabbit ngan yus, Kaisara, lama dah x jumpa, tgk2 dah kurus, sebab dah lasak kan...tgk tu pandai sangat tgk camera, dapat gak aku capture gbr anak dia ketawa, x reti dok diam hihiih..comel sangat2!


Ini dalam bilik aku, kat luar, xleh nak makan makanan yg dr luar, kalau nak makan kene beli makanan kat situ gak...abis dah semua restoran pergi pun x leh gak, senang ceta, jom semua lepak dalam bilik, benai yg beli nasi lemak tu ngan lauk pauk..so jimatlah makan tengahari kitaorg hari tu..tq benai!!


Aku n rabbit mempunya minat yg sama, kamera dan gambar, itulah minat kami, sampai bercita2 nak bukak kedai gambar dah kitaorg nie..rabbit pun dah tercapai beli dslr dia, aku je lah belum ader rezeki nak pakai camera semahal n secanggih tu lagi, bak kater pojie, abis belajar pakai kamera kecik nie dulu then dah pandai baru dia belikan satu untuk aku huhuhu , kene balik bukak manual laaa aku hahhaaha

 Apa lagi benai...bile ko punya turn pulak..gaya dah ader dah tu, putri pun cam sedap je kene dukung ngan ko..dah lah badan ko sihat hihiahhaha...tgk tu pipi si putri tu geram mak nona tau!!!


Berpeluk dengan benai sebab kesejukkan hahhahaa, nampak comel gambar niekan benai..apsal laki ko kat belakang tu, nak menyelit gak!! hihih


Kami berempat penah duduk satu dorm pada tahun 1997 di stduma , semua pun nie penah kene cubit ngan maheran..xde yg x penah kene, sakit pulak tu dia cubit attack kat perut je, skrg nie masing2 dah berkahwin dah ..cam nak balik ke zaman sekolah dulu.


Gaya seorang pelancong, kemain lagi si amar nie mengambil gambar, apa lah tu serious tul nampaknyer hihi


Nona & Fauzi..love 4 ever n ever..amin..



I love u all...Adik Murnie, Benai & Pojie..hihihi




Mak nona suke sgt gbr nie..
 


Kami semua memang giler bergambar hihi..tgk2lah satu tempat je, entah bape banyak gbr ambik. Aku ckp ngan pojie, nak pergi london, entah bile hayat pulak dapat pergi dapat bergambar kat bas london nie pun dah puas hati dah...tetiba pojie ckp, dr g london baik taj mahal india...wow!! tersentak aku....itulah impian aku, hope akan jd kenyataan, insya allah!!


 The best pic & view



Nak ucapkan terima kasih pada Azimah, kawan kepada adik murni, pakai staff rates dia, kami cume bayar RM31 sowang utk main semua sekali, outdoor dan indoor, tq tq tq. Snow World pun kami masuk free hihi..


Naik  escalator pun kami leh bergambar hahhahaa.m eh eh mak nona dukung putri laaa


 Benai berehat bersama suami di bawah pokok..chewah3x




3 jejaka macho nie berhajat nak main solero shot nie..pucat lesi muke memasing dah sampai bawah .. baru tau penangan main tu ..ade pe2 yg tertinggal kat atas tak hahhahaha





Ini baru pakai kamera biasa je, kalau lah aku dapat dslr, bape banyak gbr pulak aku akan snap nie..hihii 




Mak nona dengan putri yg comel..aboilah kayang mak nona tu


Q nak naik Roller Coaster..hiihhi ader bran??? 


 So sweet...Nona, Murnie & Benai..
 Love this pic!!

 Ini dia ahli taekwondo negara!!

 Kuch2 ho ta hai..lalala ho ta hai...hahhahahahahahaha..


 Yey suami aku masih boleh dukung aku lagi wpun berat dah 60kg huhu..cemane nak turunkan berat badan nie..

Sampai kat sini ajer..hope pas nie kite leh plan g jejauh sikit, bagi putri besar sikit lagi..memang best jalan2 ngan kowang, best , heppi, gelak2, all out..release tension..ok, agak2 nyer kemane destinasi cinta kite pas nie...apa2 lagi apa lagi, bagilah cadangan sikit..kalau nak g oversea boleh, tp komitmen kene ader lah dr kowang semua, yg manage anytime jer..hihihi..love u all hope to c u all again..mmmuah3x!!