Monday, May 23, 2011

mANdi - mANda di aiR TErJun cHaMAnG

Semalam Ahad, balik hr jer ke bentong, dah lama x balik, hr sabtu ajak balik, suami ku keje pulak, dah jadi isteri nie, kenelah tunggu suami balik...disebabkan nak balik hr jer..aku pun offerlah budak 2 beradik tu , kalau2 dia nak ikut, mula2 xnak ikut jual mahal., bile aku cakap...pernah g mandi air terjun chamang, terus melompat je naik kete aku, x menyempat2 dah hihihih...

Semalam hujan tau...aku sebenarnya nak ckp x yah pergi jer, tapi aku x sampai hati...sebab aku risaulah kan , dahlah hari hujan, air laju...cam2 lah bermain di fikiran, tp aku xnaklah menghampakan adik2 aku tu..tp aku bagi syarat...kalau hujan terus menerus x benti, kite jalan2 ambik gambar jer..inilah gambar pertama, di jambatan gantung, melompat2 kitaorg atas tu hihihi...aku yg dah kawen nie cam sebaya diaorg je aku raser...yg penting aku heppi, suami aku pun heppi tgk aku heppi...bak kata Nora Danish..yg penting kite enjoy!!!

Bermulalah aksi2 gile kami bila bergambar, terima kasih kepada jurugambar kami En. Pojie hihihihi tq bang...abg berkorban x mandi sebab nak ambik gbr kitaorg nie hihi

bersantai x henggat!! Chamang memang cantik + tempat sangat bahaya hihihi

Seronoknyer...raser nak g mandi manda lagi laaaa!!

hahhahhahah, menyelamat si nisa dr lemas, ko wat mulut camtu dah cam dugong dah nisa...hahhaah

gambar yg akan jadi kenangan manis sampai bile2...

My love, My heart & My soul...Mohd Fauzi...

hihihi...di tengah2 parking kami leh wat lawak2 gile nie.

tarian zapin-samba dr kami the 4 crazy girls!

di cela pokok pun jadi!! 

Last pose dr kami b4 balik...Selamat tinggal Chamang Waterfall kami akan dtg lagi pas nie, kali nie dtg mesti bawak makanan banyak2..hihii

Tuesday, May 17, 2011

IS222 Uitm 2004-2006

Semalam mengemas2 file..selak2 nampaklah aku punyer transkrip maser degree dulu...ade A, A- , B- C hiihii..aku nie x bape pandai sgt belajar, tp rezeki aku gak dapat masuk uitm..ader gak kenangan jd mahasiswa chewah..aku rasa maser degreelah baru aku nak belajar, maser diploma aku rasa aku banyak bercinta n main2 je hiihihiih, bile cr2 balik haaa ade gak gbr2 ngan kawan2 sekelas aku dulu...leh share kat blog aku nie..just mengenang kisah manis aku semasa bujang dan bergelar student uitm shah alam..uppss tinggal satu lagi puncak perdana hahhahaa, glamour tu hihihi...

Sowi sangat aku lupa nama lecturer aku sendiri..dia bagi aku A utk subjek PR nie, x silap aku jd setiausaha camtulaaa hahhaha ingat2 lupa dah...Kami semualah yg menjayakan Program "Kasih Diberi, Sayang dihargai" program khas untuk kanak2 kurang upaya dan mendapat sambutan dr ibu bapa kanak2 tersebut.kire berjaya gak program nie..alhamdulillah..

Antara org kuat program, Shal, Nurul & aku...ke hulur ke hilir dok cr penaja..dapat gak hihihh, shal dah kawin dah de anak sowang, aku pun baru kawin, xde anak lagi, nurul rasernyer dia masih solo lagi...

Kenangan abadi..sampai bile2..

kurusnyer aku dulu...hahhaha leh ke aku nak kurus cam dalam gbr nie skrg..dulu study aku selalu pinjam kete abah..dan sampai sekarang kete abah masih ader dan sgt2 berjasa kepada keluarga kami..hiih

 miss u all..

haaa de pun aku bergambar ngan nieda..

antara geng2 kamcing aku lah nie..yg paling pandai xsilap aku si dida laa..hihi aku cukup2 makan je.

 dengan jeff..x tau lah mane dia skrg dah kawin ke lum..hihihi ade gak gbr kenang-kenangan aku ngan dia..

 Ni sowang lagi En. Rashidi..aku pun x tau lah pe2 pasal dia nie..rasernya dah kawin dah dia nie.

 aku dah x ingat dah sape dia nie..sape yg kenal dia tlg aku hhahahahahahhaha
Ini pun sama hahhaaa...sape ek mamat nie..adoi..lain kali kasi tulis nama belakang gbr tau!!

Ini pun aku dah lupa dah...apsal lah memori aku out sangat nie.

Inilah prof aku..hebat dia nie n kelakar gile kalau mengajar dalam kelas.

Manalah kawan aku ber2 nie agaknyer..

 Hi yani..dah 2 dah anak, xtaulah aku kalau dah nak masuk 3 atau 4 anak dia hihiih, baik yanie nie..aku penah pergi ber2 je ngan dia tgk wayang ceta National Treasure...

Cik kak nie sape pulak nama, baik dia siap pos lagi kad jemputan kawin dia kat aku, tp aku x dapat pergi sebab dia wat kat perak..xtaulah dah ade anak ke lum..

Dr kiri..Azie, Shal, Shella, Awin & Nona..

Aku doakan semua kawan2 sekelasku semua dapat keje yg best2, yg sesuai ngan course kite hahhaa..aku pun x dapat keje arkib or lib memane pun, balik keje ngan travel comp gak..rasernyer ecak je lah yg aku tau yg dapat pecah masuk keje kat arkib negara..hope kite leh jumpa or kalau terjumpa aku kat mane2 tegurlah ek....miss u all..


Monday, May 16, 2011

18 Mei 2011 - 5 bulan dah kami kawen..

Ini gambar maser dec 2008 x silap aku...pergi ikea ngan kak intan & adik fir, maser nie kami baru kawan balik, berkenal-kenalan semula, wpun hakikat nyer dah lama kenal..kire malu2 lagilaa...bak kate org ade jodoh x kemane kan..kami tunang 2009 kawin 2010..now kami ialah suami isteri hiihi

Gambar kami semasa mengikat tali pertunangan pada 18 Oct 2009 kenangan manis aku dan dia sampai bile2..Agak sukar gak untuk aku nak kata yess bile pojie ajak aku tunang..tp selepas berfikir panjang, bercakap dr hati ke hati..sememangnya dialah yg terbaik untukku..alhamdulillah kami serasi bersama, kalau gado2 pun, gado2 sayang jer..hihihi

 setahun selepas bertunang kami pun bernikah dan kini kami bahagia selepas bergelar suami isteri..genap hr ini 5 bulan dah kami nikah..aku pun dah pandai masak dah sikit2, dulu xbape pandai..bangun dah x liat cam dulu dah..Ya Allah peliharalah kasih sayang dan cinta kami sebagai suami isteri agar sentiasa mekar & berkekalan hendaknya hingga hujung nyawa kami..insya-Allah.


pERgi jUMpa PuTRi ImierZa Ashrany....

Sabtu , seharian aku x kuar umah langsung, nisa ajak g makan kenduri sepupu dia kawin pun aku malas, siap kene sound ngan nisa, kenduri yg sekangkang kera dr rumah xnak pergi, yg jauh2 ko leh pergi..aku pekakkan telinga jer, yg sebenarnyer aku rindu kat suami aku, so fikiran aku hanya teringat dia je, itu yg mood nak kemana2 tu hilang..doklah umah...so keesokkan harinyer...aku dah ader mood nak kuar..pepagi dah janji ngan kak gee n abg sham nak hantarkan pokok bunga senduduk putih kat dia..pas dah hantar tu aku ke along nilam pulak tgk kak ngah...pas tu aku ke umah mak mertua aku, pas tu ke umah sedare nisa, pas tu last sekali g umah adik aku murni..banyak tul adik aku..tp murnie tu memang adik aku , lain mak x sama ayah jer..so inilah gbr2 semalam...

semalam kak ngah ader bawak kawan dia dr sarawak , nama dia sharifah, ngan dia2 sekali aku ajar ambik gbr trademark aku nie..hahhahaha baru ko tau kan makcik zam harirah agak sempoi sikit hihiih

Inilah kak long aku , selalu gado, tp 15 minit je pastu dia mesti call aku balik mintak pendapat..sama gak cam aku, sekali2 x aku kene maki ngan dia, aku maki dia..tp kami serasi n kamcing..pe2 pun kami share each other..

Bergambar di tingkat 9 umah murnie..lambat pulak dia bukak pintu rupe2 nyer dia tgh mandikan putri..hihihi

adik murnie aku ...antara aku dan dia, terlalu banyak kenangan yg kalau diceritakan memang x tercerita..sayang sangat kat dia..

Inilah putri aboilah kayang mak nona tu laaa tayang laa tanje..la bucuk..

Tembam sangat...tgk tangan dia tu nak cubit2 je raser nyer..

dia senyum sebab mama & papa dia ade kat depan tu..suke kene agah tu.. bile dah pegang putri nie..agak2 nyer bila lah aku leh dapat sowang camni kan ..mintak2 dimakbulkan segala doa aku, cepat atau lambat..Allah je yg tau..aku hanya mampu, usaha , doa & tawakal..amin..


Friday, May 13, 2011

melepak ngan suami ku

Last week punyer ceta nie...suami aku kul 6am dah kejut aku ajak g ambik air bukit kat ulu yam tu, aku pun terkesat2 mater ikut jelah mane dia nak g kan ..dah tu sampai kat sana, rupe2nyer ramai org dok beratur nak ambik air bukit tu...errmmm siap bertong2 air lagi, suami aku n aku pun ermmm nak tunggu ker, diaorang ambik air pakai tong, kite pakai botol2 mineral jer...x jadilah nak ambik, pastu g kat pekan ulu yam, beli nasi lemak pergilah kat sekolah irah..x boleh masuk pulak, kalau nak masuk kul 10am, maser tu baru kul 7.45am..aku pun ckp lah kalau x leh masuk n makan kat dalam aku just nak antar makanan je kat dia, itu pun guard x kasi, sepatutnyer hr ahad, bebaslaaaa kan..dah xdpt masuk , aku pun blah laaa...pergilah kat maner2 nak lepak makan..

Jom bekpes dulu bang, abg makan 2 nasi lemak ek , sebab x dapat nak masuk sekolah dia td...hihihi

Bukan main sedap lagi dia menyedok nasi lemak tu...x tahan2 nie, aku pun nak makan gak nie hihihi..seronok tgk suami aku makan, sebab pe2 pun dia makan selera je..x cam aku memilih nak makan..

aku nak gak bergambar kan ..hihiih..dah3x jom kite makan bang...dah lapar dah nie...

Adik2 ku lagi

Pagi nie bangun lambat, aku lagilaa melepaskan dendam, time nie lah aku nak bangun lambat..haa bila dah bangun lambat, semua pun berebut2 nak mandi bersiap2, budak 2berdua nie nak kene pergi wedd kawin kakak sepupu, si nisa siap jadi pengapit lagi..tulah sape suruh x bangun cepat, bukan salah akak ok hihihi..so dah bsersiap2 jom kite tengok baju ape yg diaorg melaram nak pakai kan ..hihiih

2 beradik yg kaki melaram, pas tu kakak dia iaitu aku lah yg kene ambik gambar...hihihi

Amirah yg sweet, aku mekapkan dia bg dia lawa2 sikit, x mau comot2 g wedd..

jgn lupa makan kenyang2 ek, jap lagi balik umah akak menggelupur lapar nak makan, akak nak tido nak rehat...babai

Wednesday, May 11, 2011

Sue, Eza & Nona

Kamilah 3 Sekawan, hihi Sue dan Eza, 2 member kamcing aku maser keje kat Hotel Istana, aku keje sana x lama laaa, 3 tahun je, sue dah nak masuk 6 tahun, eza 7 tahun kat sana, tp eza pun dah melangkahkan kaki keluar dr istana 10 May lepas...dah lama x jumpa kami pun calling2 jom lunch!! aku pun x tau nak bawak makan kat maner diaorg nie, tp sue n eza nie sempoi je, dah keje hotel bab2 makan mewah ke, gerai ker, dah xde hal dah..janji sedap kan...last2 aku terpikir nak bawak diaorg nie makan kat passion road kat jalan yap kwan seng..haahaha dekat je ngan opis aku ..jom kite tgk gbr2 diaorg!!

Posing dulu b4 makan..haaaa jgn lupa baca doa, suruh sue yg baca doa!! Sue baca doa cepat!! 

 Lama x jumpalah katakan..tgk beriya2 dia bercerita, sungguhpun satu dept ngan eza, tp eza dok opis atas, sue dok opis bawah, mane lah pulak nak berborak bercerita, time nie cerita abislaa ek!

Kat sini lunch set rm15.00 so menu pun ikut date , apa menu2 yg de dalam date2 tu, itu je lah yg leh order, disebab kan kami semua lapar nasik, kami ber3 makan nasi..nyummy, nampak cam sedap..ala2 nasi minyak gak laa nie..ok not bad gak raser nasi nie ngan rendang daging nyer..

Aku pulak bergambar ngan eza, eza dah new look dah, dulu rambut , jenis rambut yg budak2 baik jer..skrg!! tgk ..dah pandai dah hihi, barulah cun!

Turn aku pulak bergambar ngan sue..lama gile x jumpa, last jumpa maser dia baru je bape hari bersalin kan anak sulung dia, aku g lawat dia kat umah dia ngan eza kat cheras.Anak dia pun dah tembam dah besar dah..kami ber2 memang kamcing laa maser kat istana nie..tp jodoh ko masih panjang lagi ngan istana..teruskan bekerja ngan ragavan tanpa jemu sue!! haha

Nanti kite datang makan kat sini lagi ek..kat sini pun cool n rilex je tempatnyer, hr nie kite dok dalam, next time dtg aku nak dok luar k!! angin sepoi2 bahasa kat luar lagi syok!