Sunday, April 24, 2011

LePAk-LepAK Di pANtai chERatiNG...kUaNtaN..

Selepas balik dr rumah pengantin Fariz & Isteri di Kemaman...kami singgahlah di pantai cherating sekejap...kemaman ngan cherating terlalu dekat..memang x sampai 20 min dah sampai dah...tp semalam jalan jem teruk dr kemaman nak ke cherating, ingatkan ader road block ker...ty yg sebenarnya ade accident..ermmm mengerikan gak sebab melibatkan ..viva dan lori 3 tan x silap aku ...ermm ini ader gbr yg aku curi2 ambik semalam sekali lalu...

Inilah lori nyer...mesti laju gak nie..leh terbalik lori nie..

Ini viva  xtau sape salah nie...tgk2 viva dah ditarik ketepi dah...tgk tu ..rasernyer driver kalau idup pun cedera parah gak nie..ini mesti memotong x lepas nie..terus aku ckp ngan suami aku, perlahan2 laaa xde apa yg nak dikejar pun nak balik kl..penat kite benti..ngeri kan..hatilah2 bawak kereta..mak aku selalu pesan, jgn nak memotong2 xde pe nak dikejarkan, sabar kalau memandu...

Inilah dia pantai cherating..banyak mat salleh lagi aku tgk kat sini dr org kite sendiri..cherating pun dah cantik...rilex sangat dok sini ...angin kuat pulak tu best sangat...

Jauh nie aku zoom..leh tahan gak kamera nie...mesti dalam kan kat area situ n mesti banyak ikan!

Umah sapelah yg kat atas bukit mengadap laut china selatan nie....syok tul..

Tgk tu, aku candid gbr 2 org kanak2 tgk seronok mandi ngan adik2 nyer..aku cam nak g kat sana n join diaorg...tgk tu santai sangat..rilex jer..best kan dik main2 ombak tepi pantai kan..

Ini satu lagi aku candid..banyak org dtg tul2 berehat kat sini...best!

banyak pokok2 kat kawasan nie..tu yg membuatkan tempat nie redup dan sesuai untuk bersantai dan berehat..padahal hr panas nie..

suami aku suke bawak aku jalan2, n aku memang suke berjalan2 gak! syoknyer lepak sini..

nasib pakai baju kurung....so jalan2 ambik angin je kat sini.geram je nak ke laut tu...teringat maser honeymoon kat Pulau Manukan , KK, Sabah...bestnyer...nak g lagi laaa...

Inilah cinta hatiku....aku sayang kamu bangat!!! mmmuah!!

Selamat Pengantin Baru Fariz dan Isteri..

Semalam , kami keluar rumah pukul  6.30am...sebab raser cam jauh je kemaman tu ..huhu disebabkan suamiku buat my vi ku cam ferrari...dah sudah, sampai kat kemaman ku l0.30am...call2 fariz(si pengantin) katernyer sandiig kul 2, nak tak nak kenelah tunggu, kalau pergi pun yg kami kenal hanya fariz, kenduri umah perempuan pulak...lepak dulu kat Pantai Teluk Mak Nik namanyer, dekat INTAN Wilayah Timur..lepak2 kat sana dulu, tido2, lepak2, layan maharaja lawak kat you tube(nasib baik aku bawak netbook aku, bajet dah malas nak bawak..) ngam pukul 2pm, kami pun follow panten berarak sama2 ke rumah panten perempuan..

3 jam kami lepak sini...sebab nak tunggu panten lelaki hhi..tgk tu cik abg aku mengambil kesempatan tido..

Puas hati dapat makan satar yg sangat2 sedap kat kemaman..tq to my lovely husband!! beli lagi bebanyak na suke hihihi

Kami berarak bersama panten...Pink kaler lagi hihihi Selamat pengantin baru fariz dan isteri, fariz nie kawan satu tempat keje ngan suami ku.

Sama cantik, sama padan...semoga tabah mengharungi hidup sebagai suami isteri...


4 bulan lepas ku direnjis2, kali nie turn aku pulak nak merenjis2 ko hahahhaa...gelak si fariz..

Aku pun x melepaskan peluang untuk bergambar ngan panten..bestnyer jadi panten hihihi


Bye bye....kami balik dulu ye pengantin...Selamat Pengantin baru dr kami....Nona & Fauzi...

Wednesday, April 20, 2011

Akim, Mama & Ayah di CAPE TOWN!!

Mak nona sebenarnya berat hati tau nak wat pengakuan nie sebab kowang dah sampai BENUA AFRIKA!!! JELES JELES & JELES Sabar2, insya allah, satu hr nanti aku akan kesana gak!! Bestnyer, Along aku, abg ipar aku, ngan akim gegeh dah sampai afrika!! Nape x bawak mak nona...adoi mak nona jelesnyer, cantiknyer Afrika tu...bape jam fly?? Hah 10 jam!! hahhahhaa..tido lah dalam flight ek...mak nona nak curik gbr sikit nak update dlm blog mak nona nie..nanti akim bawak mak nona n uncle pojie pulak ek jalan2 kat sana...jom kite tgk GAMBAR2!

Mak nona jeles laaaaaaaaa!! Nak ikut!!

Akim curik sikit epal yg banyak tu bawak balik tuk mak nona..hihi

ish3x..bestnyer..akim naklah sikit apsal makan sowang2

Budak cowboy ke koboi hahhaahhahahahahahaah

Ini mesti ambik gbr nak tunjuk mak nona kan!! mesti mama ckp, cepat kim tunjuk gbr kat mak nona!

Wah ini kat mane pulak nie..cam tempat shopping je..haii dah x larat nak jalan ke, cam dah abis bateri jer nie.

Akim naik bas belakang tu ek..eiii bestnyer..

banyak zirafah...belilah satu tuk mak nona!

Akim yg pelik tgk telur burung kasawari hahhahhaa ahhahahahah

xleh jadi nie..mak nona kene g sana jumpa org nie hahhahaa

akim..tutup burung malu!

wow! banyaknya singa laut!

pergggghhhh! view sangat2 cantik!! kejelesan mak nona nie!!

akim nak mandi laut ker, jangan ade ikan jaws!!

bestfren akim kan mak nona tau...hihiih

bestnyer anak buah mak nona dapat jalan2 tgk afrika..

Nak jugak tu cr kawan baik...uppp kwb baik ke sedare? ahak! hehheeh

Gunung pe kat belakang tu!

Tempat nie cam sejuk jer...ooo ini kaunter nak bayar boat ek..

ini umah ke tadika nie, kaler2 tu cantik pulak tu hihi

Welcome to CAPE TOWN! arggghhh JELES!

cam2 ade jual..mesti mahal2 nie kan

kes x larat jalan lagilaa nie..pandai ek ko akim!! aouta lebih!

Yey TQ..tau akim nak bagi mak nona kan..hhihih tq tq tq.

4 Bulan Perkahwinan Kami

Hahaha..Isnin yang lepas genap 4 bulan perkahwinan kami, Alhamdulillah..sepanjang 4 bulan nie....seronok jadi isteri, memang agak penatlah, sebab dah xleh nak campak2 handbag lagi pas balik keje, kali nie balik jer x leh duduk2 dah, kene mandi dulu, dah mandi dah start lah aku pegang pisau bukak peti sejuk, tgklah apa yang ader yg leh dimasak n makan utk makan malam, aku pun masak yg simple2 je, sebab suami aku xbape nak makan malam sangat, yg nak makan tu aku hahahhaa, lagipun adik2 aku suke sesat tetiba je dah depan umah aku, so diaorglah yg leh makan tu semua hihihi..

Perkahwinan kami atas restu kedua belah keluarga...dan kerana restu  dan jodoh yang Allah berikan kepadaku..sememangNya..Mohd Fauzi ini ditakdirkan untuk bersama dan menjadi suami aku, susah nak ceta, tapi antara kami memang ader keserasian, kami x punya minat yg sama, makanan feveret kami pun berbeza, sikap dan perangai lagilah jauh berbeza..tp apa yg leh aku beritahu, kami SERASI bile BERSAMA..alhamdulillah...Syukur..

Aku baru tgk cd kawen yg beratus2 gbr dan aku ternampak gbr nie terus aku copy masuk pendrive..Banyak kenangan bersama dia kalau diingatkan kembali..tp itu semua maser diploma...dia pun baru lepas kawin last week..Atie..Jd isteri yg baik yer, semoga bahagia, dikurniakan anak2 yg comel, dan jgn lupa aku ek, semoga kite sama2 mengecapi kebahagian sehingga ujung nyawa..Insya Allah..amin..

Adik2 akak..kolah yg paling akak sayang, dan gambar nielah yg paling akak suke tgk dan leh senyum2 sowang2 kat umah..x tau cemane nak bg tau cemane dalamnyer sayang akak pada kowang, kalau akak dah start membebel dan huru hara bising tu , itulah tanda akak SAYANG SGT kat kowang, mane leh sowang kakak tersengih2 je tgk ko wat salah kan ...i love u love u all always..haaa nak bagitau..abg pojie pun, kekadang selalu tanya kowang, kalau dah lama sangat kowang semua x melepak kat umah..haaa itu petanda baik namanyer....dah suke tanya2 maknenyer...dia pun hepi gak sebenarnya bile kowang ade, melawak x penah abis!! sampai dalam tido pun aku leh gelak camne!!! Love u all mmuah!!

Untuk anak2 buah mak nona, Siti Hajar, Zam Harirah dan Siti Maisarah, mak nona sayang bangat ngan kowang, dapat pulak kawin ngan uncle pojie yg kowang suke tu kan ...uncle pojie mesra alam laa mak nona..lawak pun ye gak cool je..itu yg kowang suke sangat kan..hihihihi belajar rajin2, pecahkan rekod maner tau pas nie leh jd the best student in M'sia kan!! aku gak yg bangga, anak buah aku tu hahhahaa...sayang kowang semua..love u all mmuah!!

Monday, April 18, 2011

Adikku Firdaus...

Semalam mood sangat baik, mood aku leh ikut cuaca skrg nie hahhahaa..semalam, lama dah x masak, sebab suami aku xnak makan malam..tp aku nak gak masak, suami aku nak makan ke tak, terpulanglah kat dia, aku pun xdelah terasa hati pun, sebab memang dia dah xnak makan malam..paksa2 pun x baik..hihihi tp aku call adik fir aku nie, suruh dtg umah makan hahahhaaha dtg jugak dia ditemani emy (pakcik sedare adik) tp aku tgk adik layan pakcik sedare dia cam kawan2 jer hahahahaha..adik fir memang sewel sikit...dah abis makan..kami pun pe lagi bergambar2 kat luar...memang cuaca best semalam..so tgklah aksi2 kitaorg hahahah..

dr kiri, suamiku, adikku & emy..blahlah dik ambik gbr berlagak macho hahhahaa, adik fir adik kesayangan aku , mane kenal, kenal kat hotel istana, maser umur dia baru 18 nak masuk 19 kot...mude sangat lagi...sebabnyer dia nak ambik kasut, aku maki2 dia, hahahhaa, biasalah keje jaga kasut tension, satu hotel pun mintak kasut kat aku, dah muke aku pun cam muke kasut dah. Balik sama2 naik monorel pas tu jalan kaki balik kg baru..itulah asalnyer kenal2, x tau nama, aku panggillah adik, terus lekat ngan panggilan adik, ngan laki2 aku pun panggil dia adik..terus jadi adik aku cume x sama mak n lain ayah jer..hihihi..tp aku memang anggap dia adiklah, yg mane salah, aku marah, aku bising..dia pun bagus anggap aku cam kakak, xde duit akak, lapar akak, masalah akak..tp masalah dia ngan gf dia aku xnak campur..lantak pie kat dia pe pun nak jadi hihihihahahaha...

Sejak dah kawin adik2 sukelah melepak kat umah aku, adik fir, nisa, mira, aishah..aku pun sayang diaorg tu n suke kalau diaorg tu dtg melepak ngan aku kat umah..dulu xde port nak lepak, skrg dah ader, nak citer sampai subuh esok pun leh hihihi


Aku pun nak lah bergambar jugak kan !!! hihihihii

Adik fir yg berlagak macho ahak!! hihihihiihih

1..2..3..trademark!!!!!!!!!!!!hihihihi suke gambar nie!!

Si emy yg malu2 nak bergambar hahhaha..Aku n suami aku sama je semangat nyer...Kami bahagia!!