Monday, March 28, 2011

aViLLioN aDMiRal cOVe LaGi!!!

Minggu lepas aku g 2nd honeymoon ngan suami aku, minggu nie aku g ngan adik2 kesayangan aku yg dulu nya pernah jd pengapit aku hehhee..seronok memang seronok lah dengan adik aku yg asyik nak wat lawak je kan, x kering gusi aku, kalaulah adik fir aku tu pompuan dah lama aku angkut dah..tp disebabkan dia lelaki ko tinggal ek dik hehehheehhahha...Pe2 pun nak ucapkan terima kasih sebab sudi temankan akak, kowang x payah kuar sesen pun sebab semua akak yg payungkan hihi just teman akak jer..yg pasti KITE ENJOY!!!

Inilah dia Avillion Admiral Cove, sape2 yg berminat nak bermalam di sini, jgn segan2 silu call reservation no : 03-2730 9988, cam biaser weekend agak mahallah sikit harganyer..hr biasa murah sikit...



Hotel nie tul2 sebelah AMLC..senang je cr..hihihi


Disebabkan kami ber3 nie comel2 kan hehe, katil king tu memang muat2 utk kami bertiga..xde sape pun dilaporkan jatuh katil hahhahaa

Dah start dah gambar gile2 aku...maser nie suami aku baru call tanya dah sampai ke lum..so agak sedih sikit sebab lagi best kalau dia ader kan ...sejak2 dah bergelar isteri nie..aku jd touching bile suami xde nie chewah hahahha..mesti budak berdua nie bengkek je ngan statement aku ahak!


Setting baek punyer CHEESE!!! love u nisa & ecah!

tgk tu bersantai dengan penuh rilex tgh tgk tv maser nie..

bersama ecah...padan muke ko adik fir..tgk akak bawak ecah tau hahhahahahaahahaa

2 sahabat baik...aku suka ngan persahabatan mereka ini...isi dan kuku..dan mereka berdua wat aku hepi!

Keseronokkan yg x dpt digambarkan hihiihi
Ruginyer x bawak inner, kalau tak leh join kowang mandi
Pool yg besar berlatar belakang kapal mewah yg cantik, mencantikkan permandangan chewah...syok wooo mandi pool!
Suke aku tgk adik2 aku heppi!
 nak teman akak lagi kalau akak de join meeting luar lagi!

wey3x...baik2 jgn lemas!
 maser nie kul 12.30tghari...matahari memancar ke air laut memang cantik!

 Nama je  bangi kopitiam..tp ini kat PD tau..

 Tgk tu...old town xde..kopitiam pun jadik!
ala3x nisa yg comey!
 close-up..itu yg si ecah nak...konon ala2 model lah hahhahaa..tp xpe ko memang lawa

 ok jom kite balik..nanti ader rezeki dtg lagi k!

Singgah makan kat Restoran Amira, kat bdr baru nilai..dah lapar...percekik dulu!!

Tuesday, March 22, 2011

ACD KL Team


Inilah ACD KL team, ACD Site PD Team, xdelah diaorg cuti hehehe..dr kiri Vivian Chong, i call her kakak, sebelah aku tu lah boss aku, Mohd Nizam Omar, Project Manager ti ACD, dan Jimmy org2 kuat maintenance opis aku hehehhe..susah nak bergambar 4 org nie...kenangan abadi di AMLC...Avillion Admiral Cove, Port Dickson, N.Sembilan..

Monday, March 21, 2011

Avillion Admiral Cove, PD, N9

Sabtu yg lepas...disebabkan stress kan ..aku n suami pergilah ke PD selain tu kami nak meraikan 3 bulan perkahwinan kami hahhaah xdelah melwak jer....tempat hotel yg aku keje skrg nie laaa,dah 2 tahun keje sini, tgk gbr2 je..dan buat pertama kalinye aku menjejakkan kaki ke sini..dan gambar2 yg aku tgk tu x menipu laa, sememangnya tempat ini cantik..sesuai utk org2 yg nak berehat, merehatkan minda, hati , jiwa..sebab segala2nya akan terubat kat sini...xpayah g jauh2 PD pun dah upgrade dah sekarang, pantai2 pun dah semakin bersih(x macam dulu kotor) dah ader byk2 hotel2 n resort2 yg bertaraf international kat sini..org2 biasa cam kite adalah menjadi satu beban jugak utk g holiday, sebab g holiday memang seronok n enjoy, sama gaklah ngan duit yg keluar, lagi jauh lagi banyaklaaa..PD yg paling dekat ngan KL..PD pun dah cantik n ok..nak pergi pun x jauh sangat, nak balik KL pun kejap jer...So enjoylah tgk gbr2 aku n suami, kowang pun leh pergi bawak anak2..mandi2 pool kat sini..mesti enjoy!

  Sampai2 dah nampak kapal cantik tu...

Hotel dalam taman..bersih n selesa

hotel cantik & moden

 Xdapat naik kapal..ambik gbr sebelah kapal pun jadilaaaa



 
org yg paling seronok sekali..

Manalah kapal aku nie diaorg dah park ke lom hahhahaha berangan je lebih kan hehhihih

bestnyer..nak naik leh ..cam kapal mainan je aku tgk dr tingkat 8 bilik nie hehehhee

 Cam biasalah ambik gbr sendiri cheese!!


Lagi sekali ambik gambar sendiri..ini dr balkoni bilik atas sekali...nampak laut selat melaka..syok!

Itulah dia permandangan kat luar..tu sebab nama  hotel nie Marina View, nampak marina dan sea view..

sampai gak kite kat sini, na selalu ceta je kan...ader rezeki insya allah

Tv tu dia jelah yg tgk...remote dia je pegang sebab ade bola..tension aku..hahhahaha
 Gbr dalam bilik2 siap2 nak g dinner


Belasah jgn kasi can!


Itulah coffe house tempat Bekpes , Lunch & dinner..nama dia Trader's Food Shop
Suasana malam..aman, tenang, mendamaikan...
Tangga ke Lobby Hotel..yg x best kat sini cemane pun, kalau basah mandi manda dr pool pun kene lalu lobby..itu je yg x syok..xde jalan lain..huhu..


cepat masuk..kite berehat..asyik jalan2 jer..hehehe..


Marina di pagi Ahad...sekitar pukul 7.50am


Berehat di ...syok!


Marina sekitar pukul 3.50petang


Salah satu drpd meeting room di AMLC


mandi manda dulu kat pool yg cantik kat AMLC (Admiral Marina & Leisure Club) kang kempunan kang..dah lah pagi banyak budak2 je yg mandi kite yg dah tua nak mandi pun segan..ini semua dah balik..terjun!!


Keseronokkan yg x dapat diucapkan..sebenarnya dr semalam dia dah geram sangat nak terjun kolam tu ..hihihih mengalahkan budak2 je hahhaha
Jimmy &  Family pun ader gak..kebetulan dia ader kat situ..jom bergambar bersama2!
haaaa besarkan pool yg tengah tu dalam tu..aku main2 kat tepi jer nie..kaki dah x sampai..kang tenggelam kang
abis dah mandi...shower pastu nak siap2 balik kl..nanti ader rezeki datang lagi ek..