Monday, February 28, 2011

KITE ENJOY SAKAN LAGI!!!!!!

baru nie2 aku baru je g CH..bawak akim anak buah mak nona lah tayang laaa tu..pas tu aku pergi lagi!!! tp kali nie lagi meriah sebab..adik2 aku semua ade, Adik Firdaus!!!@pook, nisa dan mira..ooo bestnyer berjalan2 ngan kowang nie semua...dah lah kaki bergambar pas tu boleh pulak wat lawak2 antarabangsa sampai x kering gusi aku dibuat nyer...eeeeeeeeeiiiiiii...suami aku pun sama, leh tahan jugak tu pandai melawak..seronok nyer..kalau kite happy jer..memang raser rilex n cam xde masalah je, padahal..sakit pale dok pikir itu ini...kalau cam nie punya best!!! akak akan pastikan pas nie akak akan bawak kowang g Sabah pulak!! kite teroka gunung KK!!


Ini namanyer percutian bajet & bijak..dah xde dah ikut jalan tapah ek..kitaorg ikut jalan sg koyan masuk pos betau..
Dr KL-Bentong-Raub-Sg Koyan-Pos Betau-Cameron Highlands
No tol- dah jimat, x banyak kete - leh drive laju sikit, view cantik- leh menikmati keindahan alam ciptaan tuhan, byk org asli..n rilex je sepanjang perjalanan..so mengambil maser 3 jam sahaja!! Makanan aku dah siap masak bangun kul 5.30am..kung kang kung kang aku kat dapo..masak nasi, goreng sardin n goreng telur..perghh sodapnyer hahhaha

ini maser mula2 sampai..kite ngeteh dulu..sedap ke tak sedap..hehehhee..CH dah x sejuk cam dulu, tp angin2 tu terasalah sejuk..tp bile dah senja n malam memang sejuk sangat2 laaa...terlampau banyak sangat penerokaan , so cuaca pun jadi panas..sebab banyak wat bangunan2, abis hutan jd gondol..so sape g cameron kul 12pm pakai baju sejuk menipu laaa ek..hehee..kalau malam betul sejuk..


Adik & Abang, sedapnyer nampak teh tu..nak sikit bang..hihihii

Inilah adik2 aku yg aku sayang sangat2 nie..kak saya x penah g Cameron Highlands kak..hah ambik ko akak bawak ko nie..bergambar sakan sgt2 laaa, hepi ke tak !!!!! ape x dgr laaaaa kuat lagi sikit!!! love u all!!
Suami ku yang tercinta..Ko ditakdirkan untukku..dan Aku ditakdirkan menjadi milikmu selama-lamanya..  
Sabar ek, jap lagi kite g shopping2 ek..kat sini mahal, kite g Kea Farm jap lagi gie beli pe2 pun nak beli...strawberi sebesar gajah pun ader hahhahaa
Ambik2 jgn x ambik.....tau kowang semua lapar!!
Tgk tu kalau dah lapar..akak ambik gbr pun xnak pandang, kalau tak...bukan main lagi x leh tgk kamera langsung!!..itulah sambal sardin yg aku wat..diaorg x tau pun aku masak..isk isk isk..aku nak jimatkan duit sebenarnya...cian kat adik2 aku..tgk tu suami aku pun lapar gak..dr x bape suke sardin dah jd suke..

Inilah Raja Lawak.....ader je idea nak kasi aku gelak kuat2

bang sejuklah kat sini..peluk kuat2 sikit hahahhahahhaa...dtg balik kite kan..tempat kite bermadu kasih cinta sakan x henggat!! Cameron Highlands cinta kami!

ready...1! 2! Cheeeeeeesssse! Gbr nie cantik nak print satu letak kat umah laaa..kenangan abadi selama-lamanye..


Dah start dah..bermulalah gbr2 gile diaorg nie...hepilah akak tgk gelagat kowang nie!!


 Wah3x ala twilight laaa ni ek hahhahhahahhaahaa


 we so sweeeeeeeeeeeeeeeeettttt!! i like!!!


3 gadis...aku gadis ke hahhahahahhaaha

beginilah liku2 alam perkahwinan...chewah...adoi byknyer halangan....

hellllllllllllllllllllooooooo xnampaklah gunung brincang..kabus tebal..kite mengadap ke tanah rata

cube teka..sape punya tangan n kasut hehehe...


Di ladang teh boh....cantik kan permandangan kat sini...adoi sejuk hati memandang...cool n rilex!!

 nyummy3x...baik makan cepat b4 masam dah sampai kl


Ala2 erra fazira dalam ceta pasrah hahahhaha

 I LOVE U...



Terima kasih sayang, terima na seadanya dalam hidup abg, na yg gile2 cam adik2 na tu..t.kasih sebab abg sporting n friendly...terima kasih banyak2..terima kasih bawak na jalan2 sini...tq so much...

Bye Bye Kak Sha

isk..isk..isk..isk..kesedihan melanda lagi, dulu erin, bulan lepas kak lyn..dah ini kak sha pulak...aku keje lagi kat sini..yg lain semua dah dapat keje kat tempat lain dah..bila TURN aku pulak nie!!!! Kak sha, wish u best of luck...keep in touch ya!!


 Mesti rindu kat kak sha nanti...bye2 kak..semoga berjaya di tempat keje baru, kawan2 baru, environment baru..semua baru..if bakal dapat baby baru..jgn lupa inform tau!!

Tuesday, February 22, 2011

Bersama Naser Ibrahim

Inilah suami ku bersama dengan Naser Ibrahim..merangkap my best fren ever, photographer n advisor gak kekadang kat aku yg gile nie..Lama dah aku kawan ngan Naser nie since aku dapat jejak kaki masuk Uitm waktu tu umur baru 18 tahun..sekarang dah 29 tahun kirenya 11 tahun yg lepas dah kenal dia..kami semua pun yg abis study alhamdulillah semua dapat keje yg baik2..Naser nie antara sahabat yg sempoi, gile2, tp dia nie x rock..dia zapin sikit senang cakap tradisional sikit kan hahhahaa...tp dapat tu ngorat the best student dalam kelas iaitu arni..hehehhe dah nak masuk 2 dah anak dia..Maser aku kawan ngan dia memang cam kuch2 ho ta hai tu laaa..tp bukan kesudahan nya..walau cemane kami berkawan rapat pun..xde sape berani gossipkan aku, sebab aku pun gile, dia pun gile..memang susah nak match hahaha..setakat fire dia dan dia fire aku tu adalah perkara biasa..tq ser..aku suke tgk gbr2 yg ko capture..penuh ngan cam2 ceta, hanya dgn gbr aku leh ketawa, aku leh ingat balik saat manis tu..yg paling best aku leh nangis..Pojie is the best antara beberapa pakwe b4 aku ser..hahhahaahhahhaahhahaah lawak2 ingat balik kisah dulu2 nie..tq tq tq!!

Sunday, February 20, 2011

Hadiah2 kawin ku..

Inilah gambar2 hadiah yg kami dapat..aku x upload pun dalam FB..so aku uploadlah dalam blog nie..
alhamdulillah banyak gak dapat hadiah2, kebanyakkan hadiah2 nie dr kawan2, ader yg hadiah brg2, ader yg hadiahkan duit, ader yg dah siap hadiahkan baju baby..hahahhaa...ader yg bagi buku lagi..bercinta hingga ke syurga..yg bagi sejadah, cadar..pinggang mangkuk, gelas2 x payah ckaplah memang banyak..frame2 gambar..tq tq tq..di rumah suami pun banyak dapat hadiah2 kawin, hadiah yg x sama yg aku dapat kat umah aku, so bonuslah..complete dapur aku ngan hadiah2 kawin jer hehehehe...anyway..tq2 so much...love u all yg datang n bagi hadiah2...x kkan lupa semua tu...

 Duit3x...di mana ko duit .ini di tangan aku nie...keje ngan comp cine..inilah hadiahnyer..wpun x dtg, tp tetap kirimkan duit utk aku sebagai hadiah kawin..dan semua nya kasar2 duitnyer..aku pun terkejut n x penah dapat duit sebanyak ini org bagi..now percayalah bakal2 pengantin..perkahwinan itu satu rahmat...rezeki akan ader wat kite..sape sangka kan...??


 eeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiii jgnlah ini duit2 na hehhehehe.....


 Inilah hadiah2 nyer..terima kasih banyak2 kepada semua...serious complete dapo ku sebab hadiah2 kawen aje..x payah beli lagi!!


 Ini hadiah paling special..kak lin, nana, voon, kak jun, yuet fun.. yg kasi 
hehheeh tq tq 

 
 Rice cooker total 6 bijik dapat, satu lagi kat umah puchong..


Ini adalah 2 hadiah yg membuatkan aku dan suami ketawa berdekah2..
tp so sweet...tq tq tq

 Bab2 bukak hadiah niekan..memang tersangatlah best....tgk tu khusyuk...

 Tq Ser...aku dah gantung kat dapo aku!!! Penuh dah ngan garam halus, kasar, batu, kunyit, herba2, asam keping aku letakkan dan segala2 yg perlu


 oooooooooooo tq, nak makan pe nie pakai pinggan nie..


 Syoknyerrrrrrrr...........


 Dah ader dah kuali nak goreng sayur nie..goreng telur pun leh...pe lagi yg boleh..


 Akim...mak nona dapat banyak hadiah...hehehhee...

Friday, February 18, 2011

Suami ku di umur belasan tahun hehehhe..

HAHAHHAHA....Kantoi..na jumpa gambar2 lama abang dalam kotak...betul2 mat rempit..tak sangka tul2 kurus kering hehhehee

 Susah nak percaya..tgklah dia sekarang dengan dia dulu...jauh beza...


 Ini mesti kat Genting nie...dia dan genting ibarat isi dan kuku hahhaha, keje pun g sana gak..dah x heran dah kan kan kan..heheheheh, rasernyer cam kenal kawan2 dia nie, maser kawen hari tu semua pun datang...tp xdelah kurus2 cam dalam gbr nie...hahahahhaa...mk2 budak2 nakal!


Nie maser keje kat manelah pulak nie...banyak kotak2 pulak kat belakang nie...           
 Yg sebelah kiri tu rasernyer kenal , Alip kan....dia pun kurus gak dulu ek, sekarang dah berlawan2 badan ngan abang kan..yg sebelah kanan abg tu na x kenal laaaa hehhehee...kan elok kalau sekarang nie kurus cam dulu, senang na nak beli baju2 n seluar2 abg hahhahahaha


 
OOOOOOOOOOOOOOO..inilah motor merempit dulu ek hehehehehehehehehehe
  1.  

 Banyaknyer pengalaman.......sebab banyak berjalan kan....hehehhee



Inilah sabahat baik , Apis..mane dia sekarang nie....tenggelam timbul je hahhahaaha

 Semuanya kurus2....


Tgk kaki pun dah tau dah berat badan bape maser nie...nape kite tak kenal awal lagi?? hehhehehee...x payah na bersusah payah nak mengenali lelaki2 sterdahulu dan sebelum abg....mesti dah 10 kot anak skrg hahahhahahahaahahahahaa....na suke lelaki sejati, bukan lelaki anak mak hahahhaahhahehehhe..abg manja mak ke, manja gak kan..na tau hehehehiiihi malu lah tu....mmuah!

Tuesday, February 15, 2011

Tahniah Murnie & Amar

 Ambik berkat hahahhaah....comelnyer anak murnie & amar nie, putih  melepak anak dia...Tahniah3x..semoga Murnie & Amar akan bertambah bahagia dan gembira dengan kehadiran puteri hasil cinta korang berdua...Ya Allah tgk tu...comel sangat2!


 Seperti biasa..x pergi sowang2 lah ..suami ku x kasi g memane sowang2 sekarang, kene ade bodyguard hahahhaa..so aku ajaklah nisa n adik dia mira temankan aku jap, sebenarnya, since adik aku dah masuk bilik bersalin, aku x senang duduk..sebab dia kater sakit kak, sakit kak..hari nie hr dia, hr aku esok..aku raserlah...pas tu x boleh pulak bersalin normal sebab baby dah lemas dalam perut..itu semua wat aku xsenang duduk pulak...last kene gak bedah..alhamdulillah semua selamat...


 Puas mak nona pujuk bukak mater..silau kot sebab lampu kat atas tu..atau pun dia raser dia dalam perut mak dia nie...aboilah tayang lah tanja lah tu laaa tayang mak nona tu ...hehehhehehee


 Tgk tu dia meraung..besar ke tak besar mulut dia tu ....time nie dia nak susu, lambat dapat, merajuk hahahhahahahahahaha.....kiiut pulak tgk baby nangis...


 Geram aku tgk berbalut jer..dengan raser nak tahu, aku bukak je selimut dia tu nak tgk..Ya Allah dik putih melepak anak ko dik oiii pe rahsia hahhahahahaa


Dah tido dah...mak nona nak balik, lain kali mak nona datang lagi ek...Nama xde lagi sebab murnie ingat anak dia lelaki so byk cr nama anak lelaki..dalam minggu nie jugak ade nama...Sempena anak murnie lahir hari baik, hr maulidur rasul, apa kata letak nama isteri Rasullullah jer..Aisyah... pun sedap gak...hehehhe cadangan jer..