Thursday, January 27, 2011

3rd DAY - Jln2 Pulau (Pulau Mamutik, Manukan & Sapi)

 3rd DAY jalan2 ke pulau2..
Charter Boat : RM200 (Bawak ke 3 pulau) boatman akan tunggu kite.
Tax            : RM7 sowang
Snorkeling Set : RM15 satu
Fees            : RM3 sowang utk masuk 3 pulau (Jgn ilangkan tiket)


 Ini perjalanan nak ke pulau mamutik...byk gbr sebenarnya..pulau mamutik best utk berehat laaa...mandi2 tepi pantai..x banyak sangat ikan n banyak coral2 dah mati...so pakcik bot jom kite ke pulau sebelah..

 Skrg nak g pulau manukan..pulau manukan best, besar, panjang, pantai pun panjang..so bebas nak mandi kat mane2 pun, permandangan cantik, ikan2 banyak, air pun jernih..ade chalet2 lagi kat sini, byk mat2 sallleh yg terdampar kat pantai nie berjemur..memang best n pulau paling cantik sekali laaaa

 Ke pulau sapi pulak...kat sini paling banyak ikan..puas hati main2 ngan ikan..padahal tepi pantai jer..pulau nie redup sikit sebab banyak pokok2 besar...


 ini pakcik bot..maser kat pulau mamutik n manukan..bukan main berlagak kitaorg sampai pakcik tu cakap nak ke pulau sebelah ke...eksyen xnaklah pakcik nak lepak sini lagi pakcik......hehehhee


Ini pulau sapi...maser nie energy pun dah kurang, badan penat lah sangat2, sampai kitaorg yg cr pakcik bot tu ajak balik...mane x penat , lepak 3 pulau pastu , tiga2 pulau pun mandi berenang, snorkeling tgk2 ikan...memang leka dok tgk2 ikan , patutlah org2 yg jaga pulau2 tu letak satu tali panjang so sape2 yg berangan2 snorkeling x sedar dah sampai tgh2 laut dalam tu..hehehe...so ader limit lah nak snorkeling pun ek..dah nak balik KK..esok dah nak balik KL dah tp flight kul 7mlm..so ader time lagi nak jalan2 beli pe2 kat pasar KK tu..c u!

2nd DAY, 19 Jan

 2nd DAY (Muzium Sabah & Lok Kawi Wildlife Park)
                                              Fees : Muzium : RM 1, Lok Kawi : RM10



 Cam biaser pe2 hal ambik gbr sendiri dulu , sementara tunggu abg aku dalam toilet tu kuar...

 Inilah tempat dia..masuk kene bayar lah RM10 sowang..dah berdua RM20..tp enjoylah masuk dalam nie, banyak binatang, n raser dekat je kite ngan binatang2 tu pagar x jauh sangat..


 Yg ini entrance & kaunter nak beli tiket


 Park nie besar, kalau sanggup jalan kaki lagi bestlah sebab memang enjoylah nak bergambar ke lepak2 ke, kalau malas nak berjalan , leh je naik tren nie...dia pusing satu park n boleh tgk binatang2


My lovely husband muuah3x..


 Pengembaraan bermula!! Tgk tu beruang madu tgh tido...comel..


lagi sekor..tgh tido gak..atas dahan kayu tu...


 Hi rabbits!! Gong Xi Fa Cai..kebetulan CNY tahun nie..Tahun Arnab kan..


 Tgk tu mereka sedang makan..comelnyer...


 Hr hujan renyai2, kite lepak sini kejap ekkk...besar lagi tempat nie nak jalan..


 Senyum..1..2..3..


 Lagi sekali...dah xde org nak ambikkan abg kene pegang kameralah....senyum!!


 Inilah Harimau Malaya...


 Ader 2 ekor, satu jantan satu lagi betina
 Tgk tu kiiuttt sangat..harimau paling garang tapi sebenarnya manja, dia suke main air.
.tgk tu tgk tu


 Dia bukan nak mandi @ berendam...dia just nak main air yg jatuh tu..mungkin pada pandangan dia itu waterfall kot dalam hutan tebal..


 Ala ala ala...cam nak gie je join ngan harimau tu main air kat situ hahahhahahah kkiiut sgt2


 Inilah kebanggaan sabah...org utan...dia tgh dukung anak dia..


ini rumah dialah bergayut2 org utan tu kat situ

 Ini memerang..bising mulut dia nie bg makan...


 Ini antara monyet kebanggaan sabah selain org utan...


 Tgk tu asyik makan...satu family kot nie



Inilah sangkar besar...untuk monyet2, cam biaser byk lagi2 binatang2 lain dalam park nie..kuda padi ade, burung kasawari ade, kijang, seladang, lembu afrika, burung helang, kucing hutan, burung cenderawasih pun ader, tp bukan yg cantik tu maybe yg burung kategori cenderawasih jugaklah, burung cenderawasih yg cantik tu hanya idup kat langit n bile mati jatuh ke bumi kan..kate org betul ke tak x tau laaa...so pas nie nak balik KK balik, perjalanan dr KK ke Lok Kawi nie x jauh sangat 30 minit perjalanan jer..so nak balik KK nak makan...babai

My HONEYMOON 17 Jan (My Birthday) - 21Jan 2011

1st DAY (Kinabalu Park , Poring Hot Spring & Sabah Tea)
                  Fees : RM 3.00 sowang , bayar sekali boleh pakai tiket yg sama utk 
                            masuk2 dua2 tempat. 
                  Sewa Kereta : Kancil RM80 Sehari 
                                        (minyak sendiri isi RM50 pergi dan  balik)

Di kinabalu park, belakang tu gunung kinabalu tapi x nampaklah kabus tebal...gbr2 byk dalam kamera, yg aku upload nie semua dalam hp camera..

Canopy Walkway di Poring Hot Spring 
( kat sini cam2 aktiviti leh wat, leh jungle trekking, leh berendam kat kolam air panas, kolam air sejuk pun ader, naik canopy lah..n cam2 lagilaam sanggup n x sanggup je, kat sini pun ader chalet2 utk sewa if nak bermalam)

Suamiku tu turn dia pulak nak lalu, ader 4 laluan, laluan yg ke 3-4 yhg canopy tinggi sikit n agak gayat...

 Yey! berjaya!!


 Kami gembira kerana melepasi kegayatan semasa melalui canopy walkway!


 tgk tu suamiku nak jugak view gbr2 yg ambik kat atas tadi..

 sejuk...cepat bergambar...

 lagi2 kalau tak xde gbr kite berdua nanti..cheese...


 inilah honeymoon ku dalam hutan..hari ke 3 baru g pulau..itu baru honeymoon ek hahhaha


 inilah canopy walkway yg kami berdua naik..x ramai org naik sebab hr pun hujan, pas tu kene jungle trekking sikit nak sampai ke tempat nie.

 ini Poring Hot Spring..dalam kawasan Ranau, sememangnyer jauh dr KK, 1 jam lebih perjalanan gak nak sampai ke sini, tempat agak pendalaman n sejuk..tgklah kabus tu..ditambah ngan hr hujan...haaa sejuk2


 inilah sungai kecik dalam hutan nie..n kat bawah tu cam ader kolam leh mandi..nak mandi!!! xnak lah sejuk!!!


 inilah stesyen terakhier canopy walkway kami!! bang satu gambar na kat sini pls...hehehhee


cepat bang satu pose yg paling hensem yg x penah dibuat hahahhahaa
ambiklah gambar diri sendiri hehehhehe aku sangat2 heppi!!
candid!!!
Inilah pekan poring...kat sini majorit kristian..ader gak nampak org yg pakai tudung muslim..ader kedai makan kat situ..tapi aku n suami takut nak makan, so kitaorg beli roti je utk alas perut, sampai kat pekan ranau ader KFC..then kitaorg makan kfc kat sana jer Gbr2 kat Sabah tea ader dalam kamera laaa, jejalan tgk permandangan teh je kat sana n belilah tea sabah sikit cantik lagi teh cameron highlands, sebab teh2 sabah nie cam teh org kampung tanam n x pakai peracun perosak pun.....Esok jalan2 ke LoK Kawi Wildlife pulak tgk binatang2..dtg jejauh mesti nak tgk org utan lah kan kate sedare hahahhahahaha...now otw nak balik KK, 1 jam lebih gak perjalanan bersamaan 100Km lebih gak..

Wednesday, January 26, 2011

Hari Bertandang ke rumah suamiku...25 Dec 2010

 Kak tini, kawan AJ jugak nie..aku nie kire bertuah dapat sentuhan 3 make up artist nie, 3 muke lah aku hhahhaahhaha


 tgk tu mater aku hahahhahahaa...sikit punya tebal bulu  mater palsu tu...


 Tahan je lah kan...memang mereka2 ini semua akan tonyoh dan tonyoh..sampai mereka in puas hati


Dan inilah hasilnyer!!! Hasil kerja tangan kak tini..dia pun wat muka aku cam kertas lukisan gak ahak!hehhehehehehe

 Pepehal...bergambar ngan si mekap artis nie dulu..jap lagi xde gbr kang hahahha.time kasih kak tini!!


 Suamiku...segak jugak dia..kaler nie dialah yang pilih..


Gambar pertama yg diambil setelah siap bermekap2 nie let go!!!

Bergambar dulu ngan emak, along n anak2 buah..nisa pun ade tu cam sama tinggi je ngan anak buah aku hahahhahaha


 gambar nie maser dalam kete nasrul nie..mintak tlg cd ambikkan hahah..tq


 Berarak time..sepadan pulak aku tgk pengapit2 hahahha, jangan marah haaa..hehehhee


 1..2..3..smile...


 bang jalan perlahan2 sikit leh..alhamdulilah ramai sedare2 yg dtg mengantar..


Dah sampai dah pintu gerbang nie..bg salam bg salam hahahhahaa

Alhamdulillah..ini rupanya suamiku..padahal dah lama kenal..pertemuan, jodoh, mati itu kat tangan Dia kan..syukur...

 Terima kasih pengapit2 kerana menjalankan tanggunjawab dengan penuh kesabaran hahhahaa masaklah ikuut bontot panten jer hehehhehee dr kg lebu ke puchong nie..


 Gaya2 manja nona dah terserlah dah hahhaha..apsal abg aku tu mater stim jer..eeeeeiiiiiiiiiii

 Apa yg sssshhuuu.....nisa!! ko saje je kan!!


 Bersanding & berinai time!!

 Abg sukelah tu...hehehhe

 Aishah..pengikut nisa yg setia hahhahahh...terima kasih nisa...ko nie baguslah..hepi go lucky jer..lawa pun lawa..ko nak tak kawin ngan adik fir akak tu..bg dia jd org sikit hahhahaa


bergambar bersama emak di pelamin..

hah curik2 ambik gbr aku ek!!

 Terima kasih Along Yus n Family sebab dtg..wpun kite dah x semesra cam dulu..
Terima Kasih..

 Tgk bebudak nie bergaya sakan..hah cepat2 akak nak ambik gbr kowang nie


 Sessi merenjis2 dipilis nie


 Sahabat2 suami ku...


 Dah kepenatan dah aku maser nie..tu yg duduk jap..jap lagi nak g outdoor bergambar lagi..


 Masih mampu lagi tersenyum...


Along Nilam org kuat dalam Majlis perkahwinan aku..


 INilah bilik pengantib yg dihiaskan oleh anak2 buah sebelah pojie..anak2 kakak sepupu pojie..


 Terima Kasih Abah..mesti dia terbayang kenangan2 maser dia dukung aku dulu kecik2..now aku dah kawin..@ pun dia mesti sedih sebab..uwan aku x dpt tgk aku jd panten...cam2 lah..terima kasih kat abg ghani jugak, dah cam ketua rombongan dia tu ngan songkok n baju batik hahhaha


 Pak pak kebom kebom kebom hehehe..dgr kompang je naik bulu roma..hehehhee


 Nape tu aboilah kayang mak nona tu la tanja lah mak nona..nape nangis..


 Bersama aishah...


Abg samsir n family...

Cak!!! aku terima pojie seadanya dalam hidup aku, sebagai suami..n aku gembira sangat dapat jd isteri dia yeee haaaa!!!  

 Sempat lagi tu pegang HP..sape tu yang call tu hehhehe


 babai adik ku...tugas ko dah abis dah nisa!! aishah jumpa nanti ek..kite lepak kat hidayah!!


Anak2 buah aku yg comel2 nie...mak nona kawin ngan sape?? ngan uncle pojie kan..


Banyak lagi gbr2 sebenarnya semua nya kat photographer..sabar lah ek tunggu diaorg edit cecantik n print letak dalam album..mintak maaf untuk segala yg tak disengajakan semasa majlis berlangsung dr hr nikah sehingga bertandang, terima kasih kepada semua yg sudi hadir..dan hadiah2 yg diberikan..terima kasih utk semua doa2 kalian sahabat handai saudara mara..doa kan nona dan fauzi jodoh kami kekal hingga hujung nyawa dan syurga, semoga kami sentiasa sehaluan dalam mengharungi kehidupan baru sebagai suami isteri dan bakal jadi mama dan abah..nak lah anak kan sape taknak insya Allah hehehe tlg doakan kitaorg dapat cahaya mata cepat tau hahaha..doakan kebahagiaan kami...terima kasih sekali lagi...